22/12/2021 22/12/2021 Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες, στον ανεγειρόμενο, λαμπρό και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, Πολιούχου Κάτω Αχαΐας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε τον ιερό Ναό και είδε εκ του σύνεγγυς, την μεγάλη πρόοδο των εργασιών και συνεχάρη εκ βάθους ψυχής και καρδίας τον λαμπρό και δραστήριο Προϊστάμενο της Ενορίας και Αρχιερατικό...
22 Δεκεμβρίου, 2021 - 11:27
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2021 - 11:32

Ο Μητροπολίτης Πατρών επιθεώρησε τις εργασίες ανεγειρόμενο Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαΐας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πατρών επιθεώρησε τις εργασίες ανεγειρόμενο Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαΐας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες, στον ανεγειρόμενο, λαμπρό και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, Πολιούχου Κάτω Αχαΐας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε τον ιερό Ναό και είδε εκ του σύνεγγυς, την μεγάλη πρόοδο των εργασιών και συνεχάρη εκ βάθους ψυχής και καρδίας τον λαμπρό και δραστήριο Προϊστάμενο της Ενορίας και Αρχιερατικό Επίτροπο Δύμης, π. Απόστολο Δημητρόπουλο, ο οποίος με τους συνεργάτες του και όλη την πόλη αγωνίζεται με την χάρη του Θεού και τις ευλογίες και την συμπαράσταση του Μητροπολίτη για την αποπεράτωση του μεγάλου έργου.

Ο νέος αυτός Ναός του Τιμίου Προδρόμου ανεγείρεται στον τόπο όπου ήτο ο παλαιότερος Ναός, ο οποίος κατεστράφη από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008.

Ήδη πλησιάζει προς το τέλος ο κάτω Ναός, ώστε να εξυπηρετήσει τις λατρευτικές ανάγκες των ευσεβών Χριστιανών και προχωρούν συγχρόνως οι εργασίες στον άνω Ναό.

Πρόκειται για αρχιτεκτονικό αριστούργημα το οποίον θα κοσμεί ουχί μόνον την πόλιν της Κάτω Αχαΐας, αλλά και την Ιερά Μητρόπολή μας γενικότερα.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με τους τεχνίτες και τους εργάτες, τους ευλόγησε και τους ευχήθηκε πατρικά για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων