20/10/2021 20/10/2021 Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Ο Άγιος Αρτέμιος είναι ιδρυτής της Ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομητίσσης Πατρών. Ήλθε στην Πάτρα το 357μ. Χ απεσταλμένος του Αυτοκράτορος Κωνσταντίνου, προκειμένου να πάρη τα ιερά Λείψανα του Αποστόλου Ανδρέου και να μεταφέρη στην Κωνσταντινούπολη στον Ναό των Αγίων...
20 Οκτωβρίου, 2021 - 14:41

Ο Μητροπολίτης Πατρών για την ομολογία του Αγ. Αρτεμίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πατρών για την ομολογία του Αγ. Αρτεμίου

Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Ο Άγιος Αρτέμιος είναι ιδρυτής της Ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομητίσσης Πατρών. Ήλθε στην Πάτρα το 357μ. Χ απεσταλμένος του Αυτοκράτορος Κωνσταντίνου, προκειμένου να πάρη τα ιερά Λείψανα του Αποστόλου Ανδρέου και να μεταφέρη στην Κωνσταντινούπολη στον Ναό των Αγίων Αποστόλων. Τούτο επετεύχθη μετά από πολλές συζητήσεις για να ξεπεραστούν οι πολλές δυσκολίες ένεκα της αρνήσεως των Πατρέων να παραδώσουν το ιερόν του Πρωτοκλήτου Λείψανον.

Στον αύλειο χώρο της Μονής Γηροκομείου Πατρών έχει ανεγερθή Ναός προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου.

Ανήμερα της εορτής (20 Οκτωβρίου 2021) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, προέστη της Θείας Λειτουργίας και εκήρυξε τον θείο λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γηροκομητίσσης, Αρχιμ. π. Συμεών Χατζής, συμπαραστατούμενος από τους Πατέρες του Ιερού Μοναστηριού.

Ο Σεβασμιώτατος προέστη της Δοξολογίας η οποία ετελέσθη στον Ιερό Ναό του Πολιούχου των Πατρών, Αγίου Αποστόλου Ανδρέου επί τη εορτή του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, εν πληθούση Εκκλησία και παρουσία της τοπικής Ηγεσίας της Αστυνομίας, αφού ο Άγιος Αρτέμιος εορτάζεται ως προστάτης Άγιος της Αστυνομίας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την αγία βιοτή και πολιτεία του Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, για την σχέση του με την Πάτρα και για την ομολογία του και μαρτυρία του υπέρ Ιησού Χριστού, ενώπιον του ασεβούς Αυτοκράτορος Ιουλιανού, ο οποίος έμεινε στην ιστορία με το χαρακτηριστικόν προσωνύμιον «παραβάτης η αποστάτης». Τόνισε ο Σεβασμιώτατος την αξία της ομολογίας αυτής και στην εποχή μας της οποίας χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η αποϊεροποίηση της ζωής και τέλος ευχήθηκε τα δέοντα στην Ηγεσία της Αστυνομίας και σε όλους όσοι υπηρετούν στο Αστυνομικό Σώμα, ευχαριστήσας και για την προσφορά τους στην κοινωνία μας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων