13/07/2023 14/07/2023 Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών και ιδιαίτερα στην Πάτρα, όπου βρίσκεται το Παρεκκλήσιο του, στον αύλειο χώρο του ιστορικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του στη Θεία Λειτουργία εν πληθούση εκκλησία περιέγραψε με λόγια συγκινητικά...
13 Ιουλίου, 2023 - 20:56
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2023 - 2:15

Ο Μητροπολίτης Πατρών για τις αρετές του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πατρών για τις αρετές του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών και ιδιαίτερα στην Πάτρα, όπου βρίσκεται το Παρεκκλήσιο του, στον αύλειο χώρο του ιστορικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του στη Θεία Λειτουργία εν πληθούση εκκλησία περιέγραψε με λόγια συγκινητικά την οσιακή πορεία και ασκητική βιοτή του προσφυγόπουλου από τα Φάρασα της Καππαδοκίας που κουβαλώντας στο αίμα του την θεοφόρα παράδοση των αλησμόνητων πατρίδων, την χάρη του Οσίου Αρσενίου και την ευλάβεια των αοιδίμων γονέων του, αναδείχθηκε το σκεύος των χαρίτων του Θεού, τυλιγμένος σε ένα τριμμένο μοναχικό ράσο και ζώντας με νηστεία, αγρυπνία, προσευχή και απόλυτη αγάπη στο Θεό, προσήλωση στα ιερά και τα Όσια της Ορθοδοξίας και άπλετη αγάπη προς τον άνθρωπο (ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ).

Το απλό κελλί του στο Άγιον Όρος, κατέστη άλλος ουρανός και η Μονή της Σουρωτής, όπου βρίσκεται ο τάφος του, άλλος παράδεισος, όπου αναπαύονται χιλιάδες ευσεβών χριστιανών, Ελλήνων, αλλά και από άλλες χώρες του κόσμου.

Η απλότητά του, η χαρά του προσώπου του, που ήταν απαύγασμα της θεουμένης καρδίας του, η ταπείνωσή του και οι πολλές αρετές του τον κατέστησαν ιερό μαγνήτη που είλκυσε και ελκύει ψυχές στη σωτηρία και οδηγεί ακόμη και αρνητές της πίστεως ή δηλωμένους αθέους στη θεογνωσία.

Δώρο του Θεού στον κόσμο, κόσμημα αποστίλβον θείας χάριτας, κατέστη, προσφιλέστατος και λαοφίλητος σε καιρούς απιστίας και αποστασίας από τον Θεό, ετόνισε μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Καθ’ όλες τις ημέρες του εβδομαδιαίου εορτασμού του Οσίου Παϊσίου στην Πάτρα, στις Ιερές Ακολουθίες, πλήθη πιστών συνέδραμαν για να τιμήσουν τον άνθρωπο του Θεού, τον ηγιασμένο Παΐσιο.

Στην υποδοχή των αποτμημάτων των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Αρσενίου, στο Ιερό Ευχέλαιο και στον Εσπερινό της Πανηγύρεως χοροστάτησε και ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο λόγο σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες, περί των αρετών και της παρρησίας του Οσίου Παϊσίου (ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ).

Στον μεθέορτο Εσπερινό στην Ιερά Παράκληση και στην Λιτανεία, προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος (ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΕΘΕΟΡΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ).

Τόσο ο Σεβασμιώτατος, όσο και ο Θεοφιλέστατος συνεχάρησαν τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Ιερόθεο Ανδρουτσόπουλο και τους συνεργάτες του και ευχήθηκαν σε όλους να έχουν τα ελέη του Θεού διά πρεσβειών του Οσίου Παϊσίου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων