03/08/2023 03/08/2023 Με την ευκαιρία των Παρακλήσεων προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος επισκέπτεται τους ορεινούς οικισμούς της Μητρόπολης, προκειμένου να συναντήσει και πάλι τους ήρωες κατοίκους των χωριών, που μένουν εκεί φυλάσσοντας τον «τόπο» και κρατώντας τις παραδόσεις της Πατρίδας. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος επισκέπτεται τα χωριά για να εμψυχώσει τους Ιερείς οι...
03 Αυγούστου, 2023 - 12:14
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2023 - 12:22

Ο Μητροπολίτης Πατρών στα ορεινά χωριά της επαρχίας του

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πατρών στα ορεινά χωριά της επαρχίας του

Με την ευκαιρία των Παρακλήσεων προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος επισκέπτεται τους ορεινούς οικισμούς της Μητρόπολης, προκειμένου να συναντήσει και πάλι τους ήρωες κατοίκους των χωριών, που μένουν εκεί φυλάσσοντας τον «τόπο» και κρατώντας τις παραδόσεις της Πατρίδας.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος επισκέπτεται τα χωριά για να εμψυχώσει τους Ιερείς οι οποίοι είναι οι μόνοι πλέον βιγλάτορες της υπαίθρου, αφού πολλά από τα χωριά στέκονται όρθια και αντέχουν στον χρόνο, γιατί κάποιος παπάς συνεχίζει να κτυπάει της Εκκλησιάς την καμπάνα.

Αξίζει σ’ αυτούς τους ανθρώπους να λέμε συνεχώς ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά τους στην Πατρίδα μας. Οι προσευχές μας αδιαλείπτως αναπέμπονται προς τον Θεόν υπέρ αυτών“, όπς αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης.

Έτσι ο Σεβασμιώτατος άρχισε τις Παρακλήσεις, από το απομεμακρυσμένο χωριό Βερίνο, όπου στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου, συγκεντρώθηκαν εκτός από τους λίγους κατοίκους του χωριού και πολλοί που κατάγονται από το χωριό και μένουν στην Πάτρα ή στο Αίγιο και κάτοικοι από την γύρω περιοχή.

Μετά την Παράκληση και το κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος, στο προαύλιο του Ναού, όπου προσεφέρθηκε κέρασμα, συζήτησε με όλους και ευχήθηκε τα δέοντα.

Εν συνεχεία, περπάτησε στους δρόμους του χωριού, ευλόγησε τα χωράφια και τους αμπελώνες με τις σταφίδες και έφθασε μέχρι το κοιμητήριο όπου τέλεσε «τρισάγια» στους τάφους των κεκοιμημένων.

Κάθε απόγευμα ο Σεβασμιώτατος θα ευρίσκεται κοντά στους κατοίκους των μικρών χωριών της Μητροπόλεως Πατρών.

 

       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων