30/04/2023 30/04/2023 Οι Τσιγγάνοι της Μητροπολιτικής Περιφερείας Πατρών και ιδιαίτερα οι κατοικούντες στην πόλη της Κάτω Αχαίας, που αριθμούν πάνω από 6.000, εόρτασαν με ευλάβεια και παλλαϊκή συμμετοχή τον Αρχιστράτηγο των Ουρανίων Δυνάμεων Αρχάγγελο Μιχαήλ, κατά το διήμερο, Σάββατο 29 Απριλίου και Κυριακή 30 Απριλίου, των Μυροφόρων. Η Ιερά εικόνα του Ταξιάρχου Μιχαήλ, μεταφέρθηκε από τα Γραφεία...
30 Απριλίου, 2023 - 19:12
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2023 - 23:12

Ο Μητροπολίτης Πατρών στη γιορτή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ των τσιγγάνων της Κάτω Αχαϊας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πατρών στη γιορτή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ των τσιγγάνων της Κάτω Αχαϊας

Οι Τσιγγάνοι της Μητροπολιτικής Περιφερείας Πατρών και ιδιαίτερα οι κατοικούντες στην πόλη της Κάτω Αχαίας, που αριθμούν πάνω από 6.000, εόρτασαν με ευλάβεια και παλλαϊκή συμμετοχή τον Αρχιστράτηγο των Ουρανίων Δυνάμεων Αρχάγγελο Μιχαήλ, κατά το διήμερο, Σάββατο 29 Απριλίου και Κυριακή 30 Απριλίου, των Μυροφόρων.

Η Ιερά εικόνα του Ταξιάρχου Μιχαήλ, μεταφέρθηκε από τα Γραφεία του Συλλόγου τους, όπου ευλαβώς φυλάσσεται, στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, της πόλεως της Κάτω Αχαίας,
όπου ετελέσθη ο πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Δύμης, Πρωτ. π. Αποστόλου Δημητροπούλου, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο.

Εν συνεχεία η ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε λιτανευτικά στην πλατεία των Τσιγγάνων, όπου τοποθετήθηκε στο κέντρο, προς προσκύνησιν υπό του ευσεβούς Λαού.

Χιλιάδες Τσιγγάνων με πρωτοπόρα τα νειάτα, συγκεντρώθηκαν και άρχισε το προσκύνημα.

Εκεί έφθασε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, μετά τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λακκόπετρας και την επίσκεψη σε πενθούντες της περιοχής και σε άλλους ευσεβείς Χριστιανούς κατ’ οίκον προς ενίσχυσιν και επιστηριγμόν.

Οι Τσιγγάνοι υπεδέχθησαν με ενθουσιασμό και πολύ σεβασμό τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος προ της Ιεράς Εικόνος του Ταξιάρχου Μιχαήλ και ενώπιον χιλιάδων Τσιγγάνων από την Κάτω Αχαία και από άλλες περιοχές, ετέλεσε δέηση και έψαλε μαζί με όλους τους προσκυνητάς το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ». Επίσης μίλησε σε όλους με πατρική αγάπη και ευχήθηκε να έχουν υγιεία, προκοπή στη ζωή τους και να ζούν μέσα στην Εκκλησία την χάρη της Αναστάσεως.

Εν συνεχεία ευλόγησε τους λέβητας με το παραδοσιακό φαγητό (μοσχάρι με ρεβύθια), το οποίο γεύονται όλοι οι πανηγυρισταί και παρεκάθησε μαζί με το Προεδρείο του Συλλόγου και τους τοπικούς Άρχοντας, στην δεξίωση που παρετέθη με πολλήν αγάπη από τους πανηγυριστάς.

Το πρωί της Κυριακής των Μυροφόρων η Ιερά Εικών του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού της Κάτω Αχαίας, όπου ετελέσθη η Θεία Λειτουργία, εν πληθούση Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαίας, το Προεδρείο του Συλλόγου των Τσιγγάνων και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Δύμης, Πρωτ. π. Απόστολο Δημητρόπουλο, προχωρούν προς υλοποίηση της επιθυμίας των αδελφών μας αυτών, για την ανέγερση Ιερού Ναού στην συνοικία τους, προς τιμήν του Ταξιάρχου Μιχαήλ.

         

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων