28/07/2023 28/07/2023 Για μια ακόμη φορά, ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, βρέθηκε κοντά στους νέους της επαρχίας του, συγκεκριμένα στους κατασκηνωτές στην Κατασκήνωση της Χριστιανικής Στέγης Πατρών, στη Ρίζα Ναυπακτίας. Ο Σεβασμιώτατος αφού ανέπεμψε δέηση, στον Ναό της Αναστάσεως της Κατασκηνώσεως, μίλησε στα παιδιά με πατρική αγάπη και ανέλυσε το σύνθημα της εφετινής κατασκηνωτικής περιόδου «Στην αγκαλιά...
28 Ιουλίου, 2023 - 12:31
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2023 - 12:38

Ο Μητροπολίτης Πατρών στην Κατασκήνωση της Χριστιανικής Στέγης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πατρών στην Κατασκήνωση της Χριστιανικής Στέγης

Για μια ακόμη φορά, ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, βρέθηκε κοντά στους νέους της επαρχίας του, συγκεκριμένα στους κατασκηνωτές στην Κατασκήνωση της Χριστιανικής Στέγης Πατρών, στη Ρίζα Ναυπακτίας.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ανέπεμψε δέηση, στον Ναό της Αναστάσεως της Κατασκηνώσεως, μίλησε στα παιδιά με πατρική αγάπη και ανέλυσε το σύνθημα της εφετινής κατασκηνωτικής περιόδου «Στην αγκαλιά του Θεού». Οι νέοι συνεζήτησαν με τον Ιεράρχη και πνευματικό τους πατέρα και έλαβαν απαντήσεις στα σπουδαία ερωτήματα τα οποία έθεσαν και στους προβληματισμούς που τους απασχολούν.

Ο Σεβασμιώτατος, επειδή λίγο πριν από την επίσκεψή του στην Κατασκήνωση, ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής των νέων Φοιτητών στα Πανεπιστήμια, συνεχάρη τους κατασκηνωτές οι οποίοι διέπρεψαν στην βαθμολογία τους και εισέρχονται στις Σχολές τις προτιμήσεώς τους. Του εδόθη δε το έναυσμα να αναφερθεί στους κόπους που απαιτούνται για να κατακτήσει κάποιος τις κορυφές και πρωτίστως στη χάρη και την βοήθεια του Θεού, ο οποίος ευλογεί τις τίμιες προσπάθειες και τον καλόν αγώνα της ζωής μας.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος επήνεσε τα παιδιά και ευχαρίστησε τους γονείς τους διότι ζουν μέσα στην Εκκλησία και απολαμβάνουν την θεανθρώπινη και συνανθρώπινη κοινωνία διά της Μυστηριακής ζωής, με κέντρο το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Μετά ταύτα ευλόγησε την τράπεζα των παιδιών και ευχαρίστησε όλους όσοι βοηθούν στο νεανικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και  εν προκειμένω στις Κατασκηνώσεις, όπου φιλοξενούνται εκατοντάδες νέων, αγοριών και κοριτσιών κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αγάπη και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου στα όρια της Επαρχίας του οποίου λειτουργεί η ως είρηται κατασκήνωση και διά τούτο εξέφρασε διά μίαν εισέτι φοράν, τις θερμές ευχαριστίες στον Άγιο Ναυπάκτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων