08/12/2023 08/12/2023 Μετά από ευγενική πρόσκληση του Ταξιάρχου, Διοικητού του Kέντρο Εκπαιδεύσεως Τεχνικού Πατρών (ΚΕΤΧ), κ. Ευαγγέλου Τούντα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος παρέστη στην τελετή αποφοίτησης των Μονίμων Λοχίων, τάξεως 2023 ΣΜΥ, στο ΚΕΤΧ Πατρών. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε κατάλληλα στους αποφοιτήσαντες, τους οποίους από την αρχή της φοιτήσεώς τους η τοπική Εκκλησία περιέβαλε με αγάπη και...
08 Δεκεμβρίου, 2023 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2023 - 17:18

Ο Μητροπολίτης Πατρών στην τελετή αποφοίτησης των Μονίμων Λοχίων στο Kέντρο Εκπαιδεύσεως Τεχνικού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πατρών στην τελετή αποφοίτησης των Μονίμων Λοχίων στο Kέντρο Εκπαιδεύσεως Τεχνικού

Μετά από ευγενική πρόσκληση του Ταξιάρχου, Διοικητού του Kέντρο Εκπαιδεύσεως Τεχνικού Πατρών (ΚΕΤΧ), κ. Ευαγγέλου Τούντα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος παρέστη στην τελετή αποφοίτησης των Μονίμων Λοχίων, τάξεως 2023 ΣΜΥ, στο ΚΕΤΧ Πατρών.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε κατάλληλα στους αποφοιτήσαντες, τους οποίους από την αρχή της φοιτήσεώς τους η τοπική Εκκλησία περιέβαλε με αγάπη και πνευματικό ενδιαφέρον. Οι αποφοιτήσαντες εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, και ετοιμάστηκαν πνευματικά και πολλοί εξ’ αυτών κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που ετελέσθη στον Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα Πολιούχου των Πατρών, κατά την διάρκεια των ιερών Πρωτοκλητείων.ττττττ

Ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τους αποφοιτήσαντας στον Ιερό Ναό του Πολιούχου και τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στις τελετές κατά την πανέορτο μνήμη του Αποστόλου Ανδρέου. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Διοικητή του ΚΕΤΧ, Ταξίαρχο κ. Ευάγγελο Τούντα, διότι αυτός ενέπνευσε τους νέους αυτούς, ώστε να έχουν ζώσαν σχέση με την Εκκλησία.

Επίσης τους μίλησε για τους ηρωικούς αγώνες των Ελλήνων Αξιωματικών και Στρατιωτών που έπεσαν, από της αρχής και μέχρι των εσχάτων αγωνισθέντες υπέρ πίστεως και πατρίδος και ευχήθηκε να υπάρχει στην καρδιά τους η ίδια φλόγα για τα ιερά και τα όσια του Γένους .

Ο Αρχηγός της τάξεως των αποφοιτησάντων προσέφερε αναμνηστικό στον Σεβασμιώτατο εξ’ ονόματος όλων των Μονίμων Λοχίων (Τ.Χ.) 2023 ΣΜΥ, ενώ ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλους από μία ιερά εικόνα και ευχήθηκε τα δέοντα διά την περαιτέρω πρόοδο και κατά Θεόν ευτυχία στη ζωή τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων