11/03/2024 11/03/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, μόλις πληροφορήθηκε για την εκδημία του μακαριστού Επισκόπου Ευκαρπίας κυρού Ιεροθέου, μετέβη στην οικία της αδελφής του μεταστάντος όπου βρίσκεται η σορός του, και τέλεσε “τρισάγιο” για την ανάπαυση της ψυχής του. Ο Σεβασμιώτατος όρισε Ιερείς ώστε να επιμεληθούν τα της ενδυμασίας και τα λοιπά σχετικά με την κηδεία...
11 Μαρτίου, 2024 - 15:56
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2024 - 16:29

Ο Μητροπολίτης Πατρών τέλεσε Τρισάγιο για τον μακαριστό Επίσκοπο Ευκαρπίας Ιερόθεο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πατρών τέλεσε Τρισάγιο για τον μακαριστό Επίσκοπο Ευκαρπίας Ιερόθεο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, μόλις πληροφορήθηκε για την εκδημία του μακαριστού Επισκόπου Ευκαρπίας κυρού Ιεροθέου, μετέβη στην οικία της αδελφής του μεταστάντος όπου βρίσκεται η σορός του, και τέλεσε “τρισάγιο” για την ανάπαυση της ψυχής του.

Ο Σεβασμιώτατος όρισε Ιερείς ώστε να επιμεληθούν τα της ενδυμασίας και τα λοιπά σχετικά με την κηδεία του μεταστάντος Ιεράρχου.

Κατά τον τελευταίο καιρό ο αοίδιμος Ιεράρχης, βρισκόταν στην πόλη των Πατρών, ένεκα δοκιμασίας της υγιείας του, για θεραπείες σε Νοσοκομείο της πόλεως.

Η Εξόδιος Άκολουθία του μακαριστού Ιεράρχου, θα τελεσθεί την Πέμπτη, 14.3.2024 και ώρα 11π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών, όπου είχε υπηρετήσει ως Προϊστάμενος και Ιεροκήρυξ.
Η σορός του μεταστάντος Ιεράρχου θα ευρίσκεται στον ως άνω Ιερό Ναό, από το εσπέρας της Τετάρτης, όπου θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία, (8:30μ.μ.-01:00-π.μ), ενώ το πρωί της Πέμπτης, 14.3.2024 θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία από ώρας 7:00π.μ.-09:30π.μ.

Τον Παναγιώτατο και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, θα εκπροσωπήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του εκ Πατρών και είχε πνευματικό σύνδεσμο με τον κοιμηθέντα Ιεράρχη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων