14/02/2022 14/02/2022 Λίγες ημέρες μετά τη χειροτονία του εις Επίσκοπον, επισκέφθηκε την Πάτρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Χαρίτων, ο οποίος από παλαιά έχει σχέση με την πόλη του Πρωτοκλήτου. Μάλιστα, φέρει το όνομα του μεγάλου Ιεραποστόλου, αοιδίμου π. Χαρίτωνος Πνευματικάκι, ο οποίος έφυγε από την Πάτρα σε σχετικά μεγάλη ηλικία και εργάστηκε στην Αφρική ιεραποστολικά με...
14 Φεβρουαρίου, 2022 - 19:29
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2022 - 19:35

Ο νέος Μητροπολίτης Κανάγκας Χαρίτων στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών

Διαδώστε:
Ο νέος Μητροπολίτης Κανάγκας Χαρίτων στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών

Λίγες ημέρες μετά τη χειροτονία του εις Επίσκοπον, επισκέφθηκε την Πάτρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Χαρίτων, ο οποίος από παλαιά έχει σχέση με την πόλη του Πρωτοκλήτου. Μάλιστα, φέρει το όνομα του μεγάλου Ιεραποστόλου, αοιδίμου π. Χαρίτωνος Πνευματικάκι, ο οποίος έφυγε από την Πάτρα σε σχετικά μεγάλη ηλικία και εργάστηκε στην Αφρική ιεραποστολικά με θερμουργό ζήλο και νεανικό σφρίγος και ενθουσιασμό.

Ο νέος Αρχιερεύς έγινε δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, με πολλή αγάπη και χαρά και δέχθηκε τις εγκάρδιες ευχές του Ιεράρχου των Πατρών για την νέα του διακονία, από της ιεράς και υψηλής πνευματικής επάλξεως, του Αρχιερέως πλέον, σε τόπο ευλογημένο, με δάκρυα ποτισμένο και με ιεραποστολικούς καμάτους αγιασμένο, από τον οποίον και κατάγεται.

Στον νέο Αρχιερέα, ο Σεβασμιώτατος Πατρών προσέφερε ως ευλογία και ένδειξη αγάπης, Αρχιερατικό Εγκόλπιο, με την ολόθερμη ευχή να έχει μακρά και αγία ποιμαντορία, ακολουθώντας τα ίχνη των μεγάλων Ιεραποστόλων που καλλιέργησαν με κόπους πολλούς τον αγρό και το γεώργιο της Αφρικής, των οποίων οι ευχές και προσευχές από τον ουρανό θα συνοδεύουν τον νέο Ποιμενάρχη της Κανάγκας.

Ο Σεβασμιώτατος Χαρίτων διαδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Θεοδόσιο, Κληρικό προερχόμενο από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, ο οποίος μετετέθη με εισήγηση του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου του Β’ και με τις τίμιες ψήφους των Αρχιερέων της Συνόδου του Αλεξανδρινού Θρόνου, στην Ιερά Μητρόπολη Κινσάνσας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων