13/05/2022 13/05/2022 Στις 10 Μαϊου η Αχαΐα εόρτασε την μετακομιδή (πρόοδο) του Ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου από τα Μύρα της Λυκίας στη Δύση (Μπάρι της Ιταλίας). Ο ευσεβής λαός έσπευσε για μια ακόμη φορά να τιμήσει τον Πανάγιο Νικόλαο σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τα προσκυνήματα που τιμώνται στο όνομα του μεγάλου και θαυματουργού Ιεράρχου....
13 Μαΐου, 2022 - 11:42
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2022 - 11:45

Ο Πατραϊκός λαός τίμησε τον Άγιο Νικόλαο

Διαδώστε:
Ο Πατραϊκός λαός τίμησε τον Άγιο Νικόλαο

Στις 10 Μαϊου η Αχαΐα εόρτασε την μετακομιδή (πρόοδο) του Ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου από τα Μύρα της Λυκίας στη Δύση (Μπάρι της Ιταλίας).

Ο ευσεβής λαός έσπευσε για μια ακόμη φορά να τιμήσει τον Πανάγιο Νικόλαο σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τα προσκυνήματα που τιμώνται στο όνομα του μεγάλου και θαυματουργού Ιεράρχου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Μπάλα. Στην ομιλία του ο Ποιμενάρχης των Πατρών, αναφέρθηκε στις αρετές που κοσμούσαν το πάνσεπτο πρόσωπο του Αγίου Νικολάου και έκαμε παραλληλισμό με την οδόν της μοναχικής πολιτείας, αφού και ο μοναχισμός ακολουθεί αυτόν τον δρόμο των αρετών, της πίστεως, της εγκρατείας, της ταπεινώσεως, της υπομονής, της φιλανθρωπίας και της αντιστάσεως εναντίον των αιρέσεων.

Επένεσε δε ιδιαιτέρως την Γερόντισσα Μαριάμ και την πολυμελή Αδελφότητα της Μονής για το μοναχικό και εκκλησιολογικό τους ήθος και τους μοναχικούς αγώνες τους και ευχήθηκε να φθάσουν στον αγιασμό και στην κατά Χριστόν τελείωση, με τη χάρη του Θεού, με τις πρεσβείες του Αγίου Νικολάου και με την καθοδήγηση του Γέροντός των, πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Κυρίλλου Κωστοπούλου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Ανήμερα ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου των Πατρών και κήρυξε τον θείο λόγο, εν πληθούση Εκκλησία, αναφερθείς στους ιερούς αγώνες του Ιεράρχου των Μυρέων εναντίον των αιρέσεων, εστιάσας στο Χριστολογικό του φρόνημα, στο Τριαδολογικό και Εκκλησιαστικό, το οποίο πρέπει να διακατέχει όλους μας, αφού ο Ιησούς Χριστός δεν νοείται εκτός της Παναγίας Τριάδος, ούτε βιώνεται η σχέσις με τον Τριαδικό Θεό εκτός Εκκλησίας, η οποία είναι το Σώμα του Κυρίου.

Ανήμερα της εορτής, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Νικόλαο και προέστη της Ιεράς Λιτανείας, στην Λεύκα Πατρών, όπου πλήθη πιστών προσήλθαν για να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα στον εκεί Ναό του. Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε με θέμα: « Οι Άγιοι μας είναι οι μεγαλύτεροι ευεργέτες μας». Επένεσε δε τον ορισθέντα, υπ’ αυτού υπεύθυνο του ιερού προσκυνήματος της Λεύκας, πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Πολύκαρπο Τσιμιτσό και τους συνεργάτες του για το εκεί επιτελούμενο έργο.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος την παραμονή χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών.

Ανήμερα τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σαραβαλίου και προέστη της Ιεράς Λιτανείας και στον μεθέορτο Εσπερινό προέστη της Ακολουθίας στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Μπάλα, κηρύξας σε όλες τις ιερές Ακολουθίες τον θείο λόγο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων