05/12/2020 05/12/2020 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση ψυχοκοινωνικής στήριξης και ενδυνάμωσης ωφελούμενων με τίτλο «Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης και ενδυνάμωσης ωφελούμενων του ΤΕΒΑ» που σχεδιάστηκε για ειδικές ομάδες (νέους, ηλικιωμένους, εφήβους, γονείς, μητέρες – πλην παιδιών) – ωφελούμενους του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους) των Δήμων Πατρέων, Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας και υλοποιήθηκε από την Ι....
05 Δεκεμβρίου, 2020 - 14:55
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2020 - 13:57

Ολοκληρώθηκε η δράση ψυχοκοινωνικής στήριξης της Μητρόπολης Πατρών

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε η δράση ψυχοκοινωνικής στήριξης της Μητρόπολης Πατρών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση ψυχοκοινωνικής στήριξης και ενδυνάμωσης ωφελούμενων με τίτλο «Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης και ενδυνάμωσης ωφελούμενων του ΤΕΒΑ» που σχεδιάστηκε για ειδικές ομάδες (νέους, ηλικιωμένους, εφήβους, γονείς, μητέρες – πλην παιδιών) – ωφελούμενους του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους) των Δήμων Πατρέων, Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας και υλοποιήθηκε από την Ι. Μητρόπολη Πατρών στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα οποία στοχεύουν στην ενδυνάμωση και ψυχοκοινωνική στήριξη και κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ/FEAD.

Η δράση αφορούσε στην παροχή τηλεφωνικής υποστήριξης και στην ενδυνάμωση από εξειδικευμένους σύμβουλους, των οικονομικά ευπαθών πληθυσμών. Στόχος ήταν να πληροφορηθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για ζητήματα της καθημερινότητας κατά την περίοδο της καραντίνας, τη λήψη οδηγιών για προσωπική υγιεινή και ασφάλεια, τη λειτουργία των διοικητικών και κοινωνικών υπηρεσιών και άλλες υπηρεσίες που παρέχονται από φορείς. Ταυτόχρονα, οι ωφελούμενοι ενημερώθηκαν για δωρεάν εκπαιδευτικές πλατφόρμες και τρόπους δημιουργικής απασχόλησης. Δόθηκε η δυνατότητα να προγραμματίσουν τηλεφωνική ατομική συνεδρία για ψυχοκοινωνική στήριξη και ενδυνάμωση αλλά και παραπομπή σε αντίστοιχες υπηρεσίες και δομές σε όποιον το είχε ανάγκη.

Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από τους ωφελούμενους για την ψυχαγωγία τους (επισκέψεις σε εικονικά μουσεία, διαδραστικά εργαστήρια μαγειρικής, τεχνικές κηπουρικής) αλλά και για την φροντίδα των ηλικιωμένων συγγενών τους και παιδιών/εφήβων τους.

Η ανάπτυξη ψυχικής ανθεκτικότητας και θετικής προσαρμογής στα αρνητικά και στρεσογόνα γεγονότα, δίνει τη δυνατότητα στους ωφελούμενους να τα μετατρέπουν σε κάτι χρήσιμο και δημιουργικό για εκείνους. Μέσω της παρεχόμενης ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης καλύφθηκε ένα ευρύ φάσμα ψυχολογικών αναγκών, δίνοντας στους ωφελούμενους την ευελιξία και την αμεσότητα να εκφραστούν και να μιλήσουν από τον δικό τους χώρο, σε χρόνο που θα επιλέξουν οι ίδιοι, και να υποστηριχτούν μέσω εξατομικευμένων προσεγγίσεων.

Η δράση ξεκίνησε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 και ολοκληρώθηκε την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων