17/05/2023 17/05/2023 Ολοκληρώθηκε το ιερό προσκύνημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου με ομάδα 54 προσκυνητών, στους Αγίους Τόπους (10 έως 15 Μαϊου). Η εμπειρία όλων, και όσων για μία ακόμη φορά επισκέφθηκαν την Αγία Γη και όσων για πρώτη φορά βρέθηκαν εκεί, ήταν βαθιά πνευματική και συγκινητική. Με ευλάβεια και δέος προσκύνησαν στον Ναό της Αναστάσεως...
17 Μαΐου, 2023 - 10:20
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2023 - 10:24

Ολοκληρώθηκε το προσκύνημα του Μητροπολίτη Πατρών στους Αγίους Τόπους

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε το προσκύνημα του Μητροπολίτη Πατρών στους Αγίους Τόπους

Ολοκληρώθηκε το ιερό προσκύνημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου με ομάδα 54 προσκυνητών, στους Αγίους Τόπους (10 έως 15 Μαϊου).

Η εμπειρία όλων, και όσων για μία ακόμη φορά επισκέφθηκαν την Αγία Γη και όσων για πρώτη φορά βρέθηκαν εκεί, ήταν βαθιά πνευματική και συγκινητική. Με ευλάβεια και δέος προσκύνησαν στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, όπου ο Φρικτός Γολγοθάς, η Αγία Αποκαθήλωση, ο Πανάγιος Τάφος, ο τόπος της Ευρέσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και τα άλλα Παρεκκλήσια.

Στον Πανάγιο Τάφο

Στον Πανάγιο Τάφο τελέσθηκε η Ιερά Αγρυπνία, της οποίας με ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, προέστη ο Σεβασμιώτατος και στην οποία συμμετείχαν πάνω από τρεις χιλιάδες προσκυνητές από Ελλάδα, ομογενείς από Αμερική και Αυστραλία και άλλοι από άλλα μέρη του κόσμου.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και τον όμιλο των εκ Πατρών προσκυνητών, δέχθηκε στην μεγάλη αίθουσα του Πατριαρχείου ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ο οποίος μίλησε με λόγια βαθειά πνευματικά για τους Αγίους Τόπους και την σημασία των Παναγίων Προσκυνημάτων, για την Ορθοδοξία, για όλο τον Χριστιανικό κόσμο και για ολόκληρη την Οικουμένη.

Τον Μακαριώτατο προσφώνησε ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εξέφρασε την ευλάβεια του ιδίου, του Ιερού Κλήρου και του Πατραϊκού Λαού προς τα Πανάγια Προσκυνήματα, ως και τον σεβασμό, την αγάπη και την συναντίληψη προς το σεπτό πρόσωπο του Μακαριωτάτου, αλλά και προς όλη την Αγιοταφική Αδελφότητα.

Πνευματική ανύψωση η επίσκεψη στα προσκυνήματα

Το προσκύνημα συνεχίστηκε στην Αγία Βηθλεέμ και στο Θεοδέγμον Σπήλαιο, όπου ο Σεβασμιώτατος και οι προσκυνητές εκ Πατρών έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Αχαιό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διοκαισαρείας κ. Βενέδικτο, ο οποίος τους οδήγησε τόσο στο Ιερό και πανσεβάσμιο Σπήλαιο όπου εγεννήθη ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, όσο και στους άλλους Ιερούς χώρους εντός της μεγάλης Βασιλικής της Γεννήσεως. Η ξενία του αγίου Διοκαισαρείας, η αγάπη του και οι θερμοί του λόγοι, συνεκίνησαν όλους.

Οι προσκυνητές βρέθηκαν στον Ιορδάνη ποταμό, όπου τελέσθηκε Αγιασμός, στην αγία πόλη Ναζαρέτ, όπου προσκύνησαν τον τόπο του Ευαγγελισμού της Κυρίας Θεοτόκου και εν συνεχεία επισκέφθηκαν τον σεβάσμιο Ιεράρχη της Ναζαρέτ κ. Κυριακό, ο οποίος με την αγάπη του και την ευγένεια της καρδιάς του, υποδέχθηκε τους εκ Πατρών προσκυνητές και τους μίλησε με λόγους θερμούς για τους Αγίους Τόπους δίδοντας μηνύματα πνευματικής ζωής και πορείας.

Η Κανά, η Ιεριχώς, το Σαραντάριον Όρος, η Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, η Λαύρα του Οσίου Σάββα, η Μονή του Αγίου Θεοδοσίου, ως και των Ποιμένων, του Τιμίου Σταυρού, του Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα και άλλα προσκυνήματα ανύψωσαν πνευματικά όλους, συνεκίνησαν βαθειά και οδήγησαν σε πνευματικούς αναβαθμούς.

Χρέος ο επιστηριγμός της Αγιοταφικής Αδελφότητας

Δόθηκε δε η ευκαιρία να διαπιστωεί για μία ακόμη φορά ο αγώνας του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων και της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος, στον τόσο ευαίσθητο αυτό χώρο για την διατήρηση και φύλαξη των Ιερών προσκυνημάτων αλλά και το χρέος το οποίο έχομε όλοι μας για την ενίσχυση και τον επιστηριγμό όλων αυτών, των όντως ηρώων αδελφών και πατέρων, οι οποίοι φυλάσσουν τους Αγίους Τόπους και κρατούν άσβεστη την λαμπάδα της Αναστάσεως, τηρώντας και τα δικαιώματα των Ελλήνων Ορθοδόξων, όπως τα παρέλαβαν από τους προγενεστέρους Μάρτυρες και Ομολογητές της Ορθοδοξίας και του Γένους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων