21/11/2020 21/11/2020 Με ιερά κατάνυξη και ευφροσύνη πνευματική εορτάτηκε στην πόλη και την ιερά Μητρόπολη Πατρών, η μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε την ιερά Αγρυπνία στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, τηρουμένων των μέτρων, ένεκα της πανδημίας του κορωνοιού. Στο τέλος της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας, ο...
21 Νοεμβρίου, 2020 - 16:52
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2020 - 17:01

Παρακάλεσε υπέρ υγείας των δύο Αρχιεπισκόπων

Διαδώστε:
Παρακάλεσε υπέρ υγείας των δύο Αρχιεπισκόπων

Με ιερά κατάνυξη και ευφροσύνη πνευματική εορτάτηκε στην πόλη και την ιερά Μητρόπολη Πατρών, η μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε την ιερά Αγρυπνία στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, τηρουμένων των μέτρων, ένεκα της πανδημίας του κορωνοιού.

Στο τέλος της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, ανεφέρθη στην θεολογία της εορτής των Εισοδίων, αναλύσας το κοντάκιον της εορτής, το οποίον χαρακτηρίζει την θεόπαιδα μαριάμ, «ως καθαρώτατον ναόν του Σωτήρος, ως πολυτίμητον παστάδα και παρθένον και ως ιερόν θησαύρισμα της δόξης του Θεού…» Ιδιαιτέρως εσημείωσε το ότι η Μαριάμ εισερχομένη στον Ναό και μάλιστα εις τα Άγια των Αγίων συνεισήγαγε και του Θεού την χάριν που σημαίνει ότι ως ηγιασμένη και τον Ναόν ηγίασε.

Ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε δέηση και παρεκάλεσε την Κυρία Θεοτόκο να μεσιτεύση προς τον Υιόν και Θεόν Της, τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν, να απαλλάξη την Πατρίδα μας και τον κόσμο όλο, από την φοβεράν του λοιμού απειλή. Ειδικά ηυχήθη και παρεκάλεσε υπέρ υγιείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Επίσης προσευχήθηκε και δέηση ανέπεμψε υπέρ υγιείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, ο οποίος ανεγέννησε εκ της τέφρας ,ως είπε, την Εκκλησία της Αλβανίας, αλλά και υπέρ υγιείας όλων των αδελφών μας Κληρικών και Λαικών, οι οποίοι νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία η νοσούν εξ’ αιτίας της πανδημίας του κορωνοιού.

 

 

 

Να προσευχηθούμε, ετόνισε ο Σεβασμιώτατος για όλους τους αδελφούς, σε όποιο μέρος της γης και αν ευρίσκονται, όποιοι και αν είναι να τους θεραπεύση ο Κύριος και να ελεήση τον σύμπαντα κόσμο διά πρεσβειών της Παναγίας μας.

Επίσης μίλησε με λόγια συγκινητικά για το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της Πατρίδος μας.

Τελειώνοντας ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στον μακαριστό Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω σε ηλικία 90 ετών και ο οποίος είχε ιδιαίτερο σύνδεσμο με την Πάτρα και παλαιότερα ως Επίσκοπος Niss και βεβαίως ως Πατριάρχης, ένεκα της δραστηριότητος και βοηθείας που παρείχε και παρέχει ο Πατραικός Λαός στον αδελφό Ορθόδοξο Λαό της Σερβίας μέσω του εν Πάτραις Συλλόγου Ελληνοσερβικής φιλίας, του οποίου Πρόεδρος είναι ο π. Ερμόλαος Μασσαράς.

 

 

 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος εχοροστάτησε στον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Πατρών (παρεκκλήσιον του Ενοριακού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου) και ωμίλησε σχετικά με την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, ενώ ανεφέρθη και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα ένεκα της πανδημίας.

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ομπλού των ιερών Ακολουθιών προέστη ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής, π. Νεκτάριος Κωτσάκης, με την συμμετοχή των Πατέρων της Μονής, ένεκα των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων