01/08/2022 01/08/2022 Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και βαθειάς συγκινήσεως, ετελέσθη κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή, 31 Ιουλίου στον Ιερό Ναό του Παντοκράτορος Πατρών, η εις Διάκονον χειροτονία του ευλαβεστάτου Ανδρέα Αποστολοπούλου, ο οποίος στις 4 Αυγούστου θα χειροτονηθή Πρεσβύτερος, για να υπηρετήση ως Ιερεύς στην ιδιαιτέρα του πατρίδα, στο χωριό Πέττα, Αχαΐας. Ο Σεβασμιώτατος,...
01 Αυγούστου, 2022 - 13:54
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2022 - 17:13

Πατρών Χρυσόστομος: «Μείνε απλός και ταπεινός για να επιτύχεις ως Λειτουργός του Θεού του Υψίστου»

Διαδώστε:
Πατρών Χρυσόστομος: «Μείνε απλός και ταπεινός για να επιτύχεις ως Λειτουργός του Θεού του Υψίστου»

Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και βαθειάς συγκινήσεως, ετελέσθη κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή, 31 Ιουλίου στον Ιερό Ναό του Παντοκράτορος Πατρών, η εις Διάκονον χειροτονία του ευλαβεστάτου Ανδρέα Αποστολοπούλου, ο οποίος στις 4 Αυγούστου θα χειροτονηθή Πρεσβύτερος, για να υπηρετήση ως Ιερεύς στην ιδιαιτέρα του πατρίδα, στο χωριό Πέττα, Αχαΐας.

Ο Σεβασμιώτατος, ευθύς μετά την χειροτονία, απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης και πνευματικής οικοδομής προς τον χειροτονηθέντα και του ετόνισε να παραμείνη απλούς και ταπεινός, ευπροσήγορος και καταδεκτικός, γλυκύς εις τους τρόπους, ώστε να απαλύνη τις καρδιές των ανθρώπων.

Επήνεσε το φιλακόλουθο που τον διακρίνει, την βαθειά του πίστη στο Θεό και την αφοσίωσή του στην αγία μας Ορθόδοξο Εκκλησία.

Εξέφρασε την χαρά του διότι εκπληρώνεται του Θεού το θέλημα, ώστε ο απλούς και ταπεινός ψάλτης του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Πέττα ο γεωργός και βιοπαλαιστής, ο καλός και τίμιος οικογενειάρχης, με την σύμφωνη γνώμη και απαίτης, όλων των συγχωριανών του, ο τόσο αγαπητός σε όλους Ανδρέας, εισέρχεται στις τάξεις του Ιερού Κλήρου.

Να παραμείνης απλούς και ταπεινός, όπως ήσουν μέχρι τώρα και θα σε βοηθήση ο Κύριος να επιτύχης στο άγιο έργο σου, του είπε με συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος.

Το πυκνό εκκλησίασμα μέσα στο οποίο ήτο οι συγχωριανοί του χειροτονηθέντος, εφώναξαν με όλη την δύναμη της ψυχής το «Άξιος» και αυθορμήτως ξέσπασαν σε χειροκροτήματα υπέρ του νέου Κληρικού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, το ετήσιο μνημόσυνο του αοιδίμου Αρχιμανδρίτου π. Γερβασίου Χριστοδουλοπούλου, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού του Παντοκράτορος, για τον οποίο μίλησε ο Σεβασμιώτατος με θερμά λόγια για την ιερατική ζωή και πολιτεία του και την προσφορά του στην τοπική μας Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων