04/07/2021 04/07/2021 Στις 3 Ιουλίου η Ιερά και Αποστολική Μητρόπολη Πατρών τιμά και γεραίρει τον όσιο και Θεοφόρο πατέρα ημών Ιωακείμ, τον νέο Ασκητή, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας των Νοτενών Αχαΐας, τον εκ του παρακειμένου χωρίου Σκιαδά Τριταίας έλκοντα την καταγωγή. Στην Ιερά Μονή Νοτενών είναι θησαυρισμένα τα ιερά και πανσεβάσμια Λείψανά του, ενώ πάνω από...
04 Ιουλίου, 2021 - 22:34

Πάτρα: Γιορτή του Οσίου Ιωακείμ των Νοτενών στην Ιερά Μονή που ασκήτευσε

Διαδώστε:
Πάτρα: Γιορτή του Οσίου Ιωακείμ των Νοτενών στην Ιερά Μονή που ασκήτευσε

Στις 3 Ιουλίου η Ιερά και Αποστολική Μητρόπολη Πατρών τιμά και γεραίρει τον όσιο και Θεοφόρο πατέρα ημών Ιωακείμ, τον νέο Ασκητή, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας των Νοτενών Αχαΐας, τον εκ του παρακειμένου χωρίου Σκιαδά Τριταίας έλκοντα την καταγωγή.

Στην Ιερά Μονή Νοτενών είναι θησαυρισμένα τα ιερά και πανσεβάσμια Λείψανά του, ενώ πάνω από το Μοναστήρι ευρίσκεται το ασκητήριό του, όπου έχει ανεγερθή Ιερός Ναός εις τιμήν του.

Στην πόλη των Πατρών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.Χρυσόστομος, συνέστησε νέα Ενορία, στην περιοχή Έξω Αγυιάς, όπου ήδη ανεγέρθηκε Ναός προς τιμήν του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ιωακείμ στο πλαίσιο να γνωρίσουν όχι μόνο οι νεότεροι Πατρινοί, αλλά και γενικότερα όσοι επισκέπτονται την πόλη των Πατρών, το μεγάλο Όσιο της Εκκλησίας μας, άγιο Ιωακείμ, ο οποίος εν εσχάτοις τοις έτεσι και εν καιροίς πικράς δουλείας ανεδείχθη φάρος αειλαμπής στην Εκκλησία και την Πατρίδα μας.

Ανήμερα της εορτής στο ιερό Ασκητήριο του Οσίου, στον σπηλαιώδη Ιερό Ναό άνωθεν της Ιεράς Μονής των Νοτενών, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ενώ στον Ιερό Ναό του Οσίου εν Πάτραις τέλεσε την Θεία Λειτουργία και ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό και μίλησε δεόντως στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωακείμ Πατρών, ενώ στην Ιερά Μονή Νοτενών και στο Ασκητήριο του Αγίου, ανήλθε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος προέστη των ιερών Εσπερινών Ακολουθιών και κήρυξε τον θείο λόγο.

Η τιμή του Οσίου, ιδιαιτέρως εφέτος, έλαβε πανηγυρικότερο τόνο και με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 200 ετών της Επαναστάσεως του 1821, αφού ο Όσιος αγωνίστηκε μέσα από την αγία και ενάρετη ζωή του και τους ασκητικούς μεγάλους αγώνας του και τη διδασκαλία του, να μορφώση Χριστόν και να σταλάξη στις ψυχές των Ελλήνων την αγάπη για την Ορθόδοξη Πατρίδα μας και να εμπνεύση μέσω των αγώνων για την ελευθερία της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων