24/11/2021 25/11/2021 Έκτακτη σύσκεψη για τον εορτασμό του Πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, αλλά και τα μέτρα που θα ισχύσουν κατά τη διάρκειά του πραγματοποιήθηκε πριν λίγο στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, με στόχο της αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Σημειωτέον ότι κατ’ έτος συγκαλείται σύσκεψη με εκπροσώπους των Αρχών και...
24 Νοεμβρίου, 2021 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2021 - 14:22

Πάτρα: Με την τήρηση των μέτρων ο εορτασμός του Αγίου Ανδρέα

Διαδώστε:
Πάτρα: Με την τήρηση των μέτρων ο εορτασμός του Αγίου Ανδρέα

Έκτακτη σύσκεψη για τον εορτασμό του Πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, αλλά και τα μέτρα που θα ισχύσουν κατά τη διάρκειά του πραγματοποιήθηκε πριν λίγο στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, με στόχο της αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Σημειωτέον ότι κατ’ έτος συγκαλείται σύσκεψη με εκπροσώπους των Αρχών και Φορέων, για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέου.

Στη συνάντηση, όπου συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Ταξίαρχος της Αστυνομίας κ. Ιωάννης Κυριακόπουλος, Εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου Πατρέων και εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αποφασίστηκε να γίνουν κανονικά ο πανηγυρικός Εσπερινός, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η λιτανεία με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως θα πάμε σε οποιαδήποτε εκδήλωση χωρίς να έχουν ληφθεί τα πιο αυστηρά μέτρα, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία», δήλωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και πρόσθεσε πως για τον έλεγχο πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού εντός του Ιερού Ναού θα πρέπει να υπάρξουν ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον εορτασμό κατά την εκκλησιαστική τάξη και με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων με την υπευθυνότητα του καθενός έναντι του εαυτού του και των άλλων προσκυνητών για την προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού.

Άπαντες συμφώνησαν να τιμηθή ο Άγιος με όλες τις προβλεπόμενες εκκλησιαστικές τελετές και με την δέουσα προσοχή για την πανδημία.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι από την αρχή η Εκκλησία τήρησε με αυστηρότητα τα μέτρα για την προστασία της υγείας των παιδιών της, τόσον σε τοπικό επίπεδο, όσο και γενικότερα.

Αυτό έγινε και γίνεται με συνείδηση ευθύνης έναντι Θεού και ανθρώπων, συνεχώς αναπεμπομένων ευχών και δεήσεων υπέρ υγείας των ασθενούντων, βοηθείας του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού και απαλλαγής από την λοιμική νόσο του κορωνοϊού.

Για την τήρηση των μέτρων θα συνεργασθούν αρμονικά η Ιερά Μητρόπολις με όλες τις αρμόδιες Αρχές.

Η είσοδος στον Ιερό Ναό και η προσκύνηση της τιμίας Κάρας και του Σταυρού του Αγίου Ανδρέου, θα γίνεται με τάξη και τις απαιτούμενες αποστάσεις, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

Η ιερά Λιτανεία, εφ’ όσον ο καιρός θα είναι καλός, θα πραγματοποιηθεί με μικρό αριθμό Ιερέων και άνευ στάσεων κατά την διάρκεια αυτής. Θα αναπεμφθεί μία δέηση στο τέλος έμπροσθεν του ιερού Ναού.

Στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού με την φροντίδα του Διοικητού της 6ηςΥΠΕ, κ. Ιωάννου Καρβέλη και σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, θα υπάρχει κινητό κλιμάκιο δειγματοληπτικού ελέγχου (rapid test), ώστε να δοθή η δυνατότητα σε όσους θα ήθελαν ελευθέρως και δωρεάν να κάνουν τον έλεγχο αυτό.

Ο Σεβασμιώτατος τέλος έκαμε έκκληση προς τον ευσεβή Λαό να τηρήση τα απαραίτητα μέτρα κατά την είσοδο στον Ιερό Ναό, κατά το προσκύνημα και την έξοδο, κατά την παραμονή στο προαύλιο και κατά την Λιτανεία.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη και τους ευχήθηκε από καρδίας τα δέοντα.

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων