25/09/2022 26/09/2022 Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως, αλλά και ευφροσύνης τελέσθη την Κυριακή Α΄Λουκά, 26 Σεπτεμβρίου 2022, στον περικαλλή, νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη 58ης επετείου από της Επανακομιδής της Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου, στην Πάτρα (ΒΙΝΤΕΟ). Στον Όρθρο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αξώμης, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κ. Δανιήλ,...
25 Σεπτεμβρίου, 2022 - 15:05
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2022 - 15:50

Πάτρα: Συλλείτουργο επί τη εορτή της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου

Διαδώστε:
Πάτρα: Συλλείτουργο επί τη εορτή της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου

Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως, αλλά και ευφροσύνης τελέσθη την Κυριακή Α΄Λουκά, 26 Σεπτεμβρίου 2022, στον περικαλλή, νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη 58ης επετείου από της Επανακομιδής της Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου, στην Πάτρα (ΒΙΝΤΕΟ).

Στον Όρθρο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αξώμης, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κ. Δανιήλ, ενώ της Θείας Λειτουργίας προέστη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της παρούσης Συνοδικής περιόδου. Συλλειτούργησαν μαζί του, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Αξώμης κ. Δανιήλ, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο οικείος Αρχιερεύς, Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, προέβη στην εις Διάκονον χειροτονία του ευλαβεστάτου νέου Παναγιώτου Γιαννοπούλου, ο οποίος στην προσλαλιά του μίλησε με λόγους συγκινητικούς, από βάθους καρδίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στην αντιφώνησή του μίλησε για το θυσιαστικό ήθος το οποίο πρέπει να διακατέχη τον κάθε Κληρικό, για την άρση του Σταυρού του Κυρίου και στάθηκε στους όρους, αγώνας-άσκηση-αγάπη-σταυρός-θυσία, χαρακτηριστικά της ζωής του Αποστόλου Ανδρέου τα οποία πρέπει να χαρακτηρίζουν και την ζωή των Κληρικών, οι οποίοι ακολουθούν τα βήματα των αγίων Αποστόλων, αφού η Εκκλησία μας είναι Μία-Αγία-Καθολική και Αποστολική.

Ετόνισε δε ότι ο Σταυρός του Κυρίου και ο σταυρός του Αποστόλου Ανδρέου, ο οποίος εμιμήθη με το πάθος του, του Κυρίου το Πάθος, πρέπει να μας εμπνέουν, να μας καθοθηγούν, να οριοθετούν την πορεία μας, ώστε να οδηγούμεθα Κλήρος και Λαός, διά της θυσίας του Σταυρού στην Ανάσταση και την σωτηρία.

Οι τοπικοί Άρχοντες και πλήθος λαού συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα θα κλείσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις με την μεγαλειώδη Λιτανεία της ιεράς Εικόνος και της τιμίας Κάρας του Πρωτοκλήτου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρχισαν οι εορτασμοί της τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα

Ο Εσπερινός της εορτής της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα

Ο Μητροπολίτης Πατρών στο ope.gr για τη 58η επέτειο Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων