26/04/2022 26/04/2022 Με την συμμετοχή πλειάδος Ιερέων και πλήθους ευσεβών Χριστιανών τελέσθηκε ο Εσπερινός του Πάσχα-Αγάπης στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου. Οι Αρχιερείς ενεδύθησαν τα ιερά άμφιά τους στον παλαιό Ιερό Ναό, ψαλλομένου του αργού «Αναστάσεως ημέρα…». Στον ίδιο...
26 Απριλίου, 2022 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2022 - 9:08

ΠΑΤΡΑ: Συγκίνηση για την αθρόα συμμετοχή του λαού στις εορτές του Πάσχα

Διαδώστε:
ΠΑΤΡΑ: Συγκίνηση για την αθρόα συμμετοχή του λαού στις εορτές του Πάσχα

Με την συμμετοχή πλειάδος Ιερέων και πλήθους ευσεβών Χριστιανών τελέσθηκε ο Εσπερινός του Πάσχα-Αγάπης στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Οι Αρχιερείς ενεδύθησαν τα ιερά άμφιά τους στον παλαιό Ιερό Ναό, ψαλλομένου του αργού «Αναστάσεως ημέρα…». Στον ίδιο Ναό ενεδύθησαν τα ιερά άμφιά τους και άπαντες οι Ιερείς. Εν συνεχεία σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή έχουσα στο κέντρο την εικόνα της Αναστάσεως και κατευθύνθηκε στον νέο Ιερό Ναό του Πρωτοκλήτου, όπου σε κλίμα πανηγυρικό τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης.

Το Ευαγγέλιο ανεγνώσθη εκτός της Ελληνικής και σε άλλες γλώσσες.

Απευθυνόμενος προς το πλήθος των ευσεβών Χριστιανών ο Σεβασμιώτατος, εξέφρασε την βαθιά συγκίνησή του για την αθρόα συμμετοχή του Λαού στις εορτές του Πάσχα.

Είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος: «…Του ποταμού τα ορμήματα απεδείχθησαν ισχυρότερα, πλουσιότερα και ορμητικότερα απ’ ότι εφαντάσθησαν πολλοί. Έτσι έσπασαν όλα τα εμπόδια, τις δυσκολίες και τους περιοσμούς και ο Λαός εξεχύθη στους Ναούς και επλημμύρισε τους δρόμους και τις πλατείες, δοξάζοντας τον Θεό και εκφράζοντας κατά τον πανηγυρικότερο τρόπο την ορθόδοξο πίστη. Αυτός ο ποταμός είστε σείς…», τόνισε προς το Εκκλησιάσμα επαινώντας τον ζήλο και την φλόγα της καρδιάς για τον Αναστάντα Κύριο.

Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος διένειμε το πατροπαράδοτο πασχαλινό αυγό και το κουλούρι.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων