05/07/2021 05/07/2021 Με λαμπρότητα και συγκίνηση, τιμήθηκε και φέτος, μάλιστα με την συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, η μνήμη του ενδόξου Εθνοϊερομάρτυρα Γρηγορίου, Μητροπολίτου Δέρκων, ο οποίος καταγόταν από την Ζουμπάτα των Πατρών, όπου γεννήθηκε.   Των εορταστικών λαμπρών εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη Ζούμπατα, στις 4 Ιουλίου ε.ε., προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών...
05 Ιουλίου, 2021 - 13:41

Πάτρα: Τιμήθηκε ο Εθνοϊερομάρτυς Μητροπολίτης Δέρκων Γρηγόριος

Διαδώστε:
Πάτρα: Τιμήθηκε ο Εθνοϊερομάρτυς Μητροπολίτης Δέρκων Γρηγόριος

Με λαμπρότητα και συγκίνηση, τιμήθηκε και φέτος, μάλιστα με την συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, η μνήμη του ενδόξου Εθνοϊερομάρτυρα Γρηγορίου, Μητροπολίτου Δέρκων, ο οποίος καταγόταν από την Ζουμπάτα των Πατρών, όπου γεννήθηκε.

 

Των εορταστικών λαμπρών εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη Ζούμπατα, στις 4 Ιουλίου ε.ε., προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζουμπάτας και μίλησε με παλμό και συγκίνηση για τον μεγάλο και ένδοξο Ιεράρχη.

 

Εν συνεχεία, μετέβησαν άπαντες, εν πομπή, στον τόπο, όπου με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου, σε συνεργασία με τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Ζουμπάτας, έχει στηθεί η προτομή του Εθνοϊερομάρτυρα Ιεράρχη. Εκεί αναπέμφθηκε δέηση και κατετέθησαν στέφανοι από τους τοπικούς Άρχοντες.

Ψυχή της εκδήλωσης και φέτος ήταν ο φέρελπις νέος, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοίρα- Ζουμπάτας, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του, φορώντας εθνικές ενδυμασίες, έδωσαν ιδιαίτερο τόνο στους εορτασμούς. Συγκινητική ήταν η παρουσία των Στρατιωτών από την Στρατιωτική Λέσχη Πατρών, των Μελών του Σκοπευτικού Ομίλου Πατρών και των νέων του Πολιτιστικού Συλλόγου Σουλίου Πατρών.

Συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Μελάς ως Εκπρόσωπος του Δημάρχου Πατρέων, η Αντιδήμαρχος κ. Αναστασία Τογιοπούλου και άλλοι Εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων.

Δημοσιεύουμε ακόμα άρθρο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου για τον Εθνοϊερομάρτυρα Μητροπολίτη Δέρκων Γρηγόριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων