19/07/2021 19/07/2021 Τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας τίμησαν στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Την παραμονή, 16.7.2021, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Μαρίστης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στην αγάπη μέχρι μαρτυρίου αίματος της Αγίας Μαρίνης προς τον Ιησού Χριστό και στο πρότυπο που αποτελεί η Αγία για τους...
19 Ιουλίου, 2021 - 15:13
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2021 - 15:21

Πατρών: Η Αγία Μαρίνα πρότυπο για τους νέους της εποχής μας

Διαδώστε:
Πατρών: Η Αγία Μαρίνα πρότυπο για τους νέους της εποχής μας

Τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας τίμησαν στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Την παραμονή, 16.7.2021, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Μαρίστης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στην αγάπη μέχρι μαρτυρίου αίματος της Αγίας Μαρίνης προς τον Ιησού Χριστό και στο πρότυπο που αποτελεί η Αγία για τους νέους της εποχής μας.

Ανήμερα, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία από τον Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος ωμίλησε επικαίρως, αναφερθείς στην Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα και ότι πρέπει να μιμούμεθα την ζωή των Αγίων.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Πατρών

Την παραμονή 16.7.2021, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στο μαρτύριο της Αγίας Μαρίνης και στην αγάπη της για τον Νυμφίο Χριστό.

Ανήμερα, 17.7.2021, στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος στο κήρυγμά του μίλησε για την νίκη των Αγίων εναντίον των ορατών και αοράτων εχθρών και κυρίως εναντίον της φιληδονίας, της φιλοδοξίας και της φιλαργυρίας.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός και εψάλησαν τα Εγκώμια της Αγίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος μίλησε επίκαιρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων