22/10/2021 22/10/2021 Με αναφορές στην προσωπικότητα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου τιμήθηκε η μνήμη του οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Συγκινημένος ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος θυμήθηκε τα χρόνια που διακόνησε κοντά στον αλήστου μνήμης Ιεράρχη καλώντας τους πιστούς να προσεύχονται πάντα για την ψυχή του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου  Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων...
22 Οκτωβρίου, 2021 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2021 - 8:37

Πατρών: “Ο Χριστόδουλος άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του”

Διαδώστε:
Πατρών: “Ο Χριστόδουλος άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του”

Με αναφορές στην προσωπικότητα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου τιμήθηκε η μνήμη του οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Συγκινημένος ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος θυμήθηκε τα χρόνια που διακόνησε κοντά στον αλήστου μνήμης Ιεράρχη καλώντας τους πιστούς να προσεύχονται πάντα για την ψυχή του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου 

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων ιερούργησε χθες ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, με αφορμή την εορτή του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω (Ανακομιδή των ιερών αυτού Λειψάνων).

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφερθείς στις αρετές που συνέθεταν τον χαρακτήρα του Οσίου, στην υπομονή, δηλ. στην ταπείνωση, στην προσευχή, στην αγάπη, στην ασκητική βιοτή και πολιτεία, στην Μυστηριακή ζωή. “Ο Όσιος όπως και κάθε Άγιος αποτελεί πρότυπο μιμήσεως για όλους μας Κληρικούς και Λαικούς, προκειμένου να προκόψωμε πνευματικά και να φθάσουμε στον αγιασμό και στη σωτηρία”, ανέφερε.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, τονίζοντας ότι: “άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του περάσματός του ως Έλληνας Ορθόδοξος Ιεράρχης και Αρχιεπίσκοπος, σοφός πηδαλιούχος της καθ’ Ελλάδα Αγιωτάτης Εκκλησίας. Αγάπησε με ζέση ψυχής και καρδίας τον Κύριόν μας και την Εκκλησία και εφλέγετο από ζήλο και αγάπη προς την ένδοξο Πατρίδα μας. Υπερασπίστηκε με σθένος και πάθος και την Ορθοδοξία και τα ιερά θέσμια, την παράδοση δηλ. και την κληρονομιά του Έθνους μας. Ύψωσε το ανάστημα του μη φειδόμενος κόπων και μόχθων για ό,τι καλό για την Ορθόδοξη Ελλάδα μας και μέχρι της εξόδου του από τον κόσμον αυτόν ανέπνεε για τον Χριστό και την Ελλάδα”. 

Επίσης ο Σεβασμιώτατος θυμήθηκε τις ημέρες που υπηρέτησε στην Ιερά Σύνοδο και πλησίον του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου ως Γραμματεύς και Αρχιγραμματέας και κάλεσε όλους να προσευχηθούν στο ιερό μνημόσυνο που ακολούθησε και να προσεύχωνται για την ανάπαυση της ψυχής του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου, “του λαοφιλεστάτου και ηγαπημένου των Ελλήνων, Χριστοδούλου”.

Τέλος, ευχήθηκε τα δέοντα, στον εορτάζοντα Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Ζώη, αδελφό της Ιεράς Μονής Ομπλού Πατρών και προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων, ο οποίος φέρει το όνομα του Οσίου Χριστοδούλου και εις τιμήν του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, “επαινέσας αυτόν διά την εν γένει βιοτή του ως Μοναχού και Κληρικού της Εκκλησίας μας, ο οποίος εργάζεται εν υπακοή, εν ταπεινώσει και συνειδήσει ευθύνης έναντι Θεού και ανθρώπων”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Συλειτούργησαν μετά του Σεβασμιωτάτου, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Νεκτάριος Κωτσάκης και οι Πατέρες της Μονής και άλλοι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ενώ η συμμετοχή των ευσεβών Χριστιανών ήτο μεγάλη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων