11/05/2021 11/05/2021 Στις 10 Μαϊου η Αχαΐα, με πρώτη την Αποστολική πόλη των Πατρών εορτάζει την επέτειο της Μετακομιδής του ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου (την διέλευση από την Αχαΐα προς την Δύση). Επίκεντρο του λαμπρού εορτασμού, ο περικαλλής, ιστορικός και εμβληματικός Ναός του Αγίου Νικολάου στο κέντρο της μεγαλουπόλεως των Πατρών. Την παραμονή της εορτής, χοροστάτησε...
11 Μαΐου, 2021 - 13:43
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2021 - 17:35

Πατρών: Οι Άγιοι παραμυθία και σωματική βοήθεια ανάμεσά μας

Διαδώστε:
Πατρών: Οι Άγιοι παραμυθία και σωματική βοήθεια ανάμεσά μας

Στις 10 Μαϊου η Αχαΐα, με πρώτη την Αποστολική πόλη των Πατρών εορτάζει την επέτειο της Μετακομιδής του ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου (την διέλευση από την Αχαΐα προς την Δύση). Επίκεντρο του λαμπρού εορτασμού, ο περικαλλής, ιστορικός και εμβληματικός Ναός του Αγίου Νικολάου στο κέντρο της μεγαλουπόλεως των Πατρών.

Την παραμονή της εορτής, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην θαυμαστή βιοτή και πολιτεία του Αγίου Νικολάου, στους αγώνες του, με παρρησία, για την Ορθόδοξη πίστη μας, στην τιμή προς τον Άγιο από τον Κύριο και την Θεοτόκο και στις μεσιτείες του προς Κύριον, υπέρ των ανθρώπων.

Ανήμερα χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο με θέμα: «Η μεγάλη ευλογία από τον Θεό να έχωμε τα Λείψανα των Αγίων».

Κατ’ αρχάς μίλησε για την, της εορτής υπόθεση και ύστερα αναφέρθηκε στην διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας περί των Ιερών Λειψάνων, τα οποία είναι πηγές χαρίτων παντοδαπών, αλεξιτήρια δαιμόνων, αφού ηγιάσθησαν και εχαριτώθησαν από το Πανάγιο Πνεύμα, ένεκα των μεγάλων ασκητικών αγώνων η των βασάνων και μαρτυρίων που υπέστησαν οι Άγιοι για την αγάπη του Εσφαγμένου Αρνίου.

Δωρεά ανεκτίμητη, ευλογία μεγίστη από τον Θεό, κατά τον Ιερό Χρυσόστομο, είναι τα Λείψανα των Αγίων. Παραμυθία και βοήθεια η σωματική παρουσία των Αγίων ανάμεσά μας.

Ο Σεβασμιώτατος χρησιμοποίησε λόγους βαθύτατα θεολογικούς από τα συγγράμματα του χρυσορρήμονος πατρός της Εκκλησίας, Ιωάννου Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, περί των Ιερών Λειψάνων και κατέληξε με θαύματα τα οποία επετελέσθησαν και επιτελούνται διά πρεσβειών του λαοφιλεστάτου μεγάλου πατρός της Εκκλησίας μας, Νικολάου του θαυματουργού.

«Ας υποδεχθούμε τον Άγιο στην καρδιά μας και ας τον κρατήσωμε για πάντα στη σκέψη μας», είπε ο Σεβασμιώτατος.

Κατά την Θεία Λειτουργία εκκλησιάσθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, οι Βουλευτές Αχαΐας κ. Άγγελος Τσιγκρής και Ιάσων Φωτήλας, και Εκπρόσωποι των Αστυνομικών και άλλων τοπικών Αρχών.

Το απόγευμα της εορτίου ημέρας εψάλη η Ιερά Παράκληση στον Άγιο Νικόλαο και τελέσθηκε το Μυστήριο του ιερού Ευχελαίου.

Στις ιερές μεθέορτες Ακολουθίες, προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ανδρέας Θεοδωράτος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μιντιλογλίου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, περί της βοηθείας του Αγίου Νικολάου και της αντιλήψεως αυτού στις δυσκολίες των ανθρώπων, οι οποίοι επικαλούνται το άγιο όνομά του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων