25/01/2024 25/01/2024 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στα Λουσικά Αχαΐας, όπου λειτούργησε στις 25 Ιανουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, μίλησε για τον μεγάλο Ιεράρχη της Εκκλησίας, Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο, κάνοντας αναφορά για τις θέσεις του Αγίου, περί του Μυστηρίου του Γάμου και περί...
25 Ιανουαρίου, 2024 - 13:29

Πατρών Χρυσόστομος: «Αντιδρούμε στο βδελυρότερο νομοσχέδιο για την Πατρίδα μας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Πατρών Χρυσόστομος: «Αντιδρούμε στο βδελυρότερο νομοσχέδιο για την Πατρίδα μας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στα Λουσικά Αχαΐας, όπου λειτούργησε στις 25 Ιανουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, μίλησε για τον μεγάλο Ιεράρχη της Εκκλησίας, Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο, κάνοντας αναφορά για τις θέσεις του Αγίου, περί του Μυστηρίου του Γάμου και περί αντιθέτων με το θέλημα του Θεού, νόμων.

“Για τον Μυστηριακό Γάμο, ο Θεολόγος Πατήρ, λέγει: «Γάμος εστίν, έννομος σαρκός δέσις, ανδρός μετά γυναικός…» και στην επιστολή προς την πνευματική του θυγατέρα Ολυμπιάδα, μεταξύ των άλλων, αναφέρει ότι, «με το Γάμο η στοργή και η αγάπη σου να είναι φλογερή, προς εκείνον που σου εδωσε ο Θεός…»

Και για τους νόμους, όταν ο Αυτοκράτορας θέσπισε νόμο που έδιδε την φροντίδα των παιδιών μόνο στον πατέρα, ουσιαστικά ο νόμος ήτο εναντίον των γυναικών και συγκεκριμένα της μητέρας, ο Άγιος έλεγε: «Δεν δέχομαι αυτή τη νομοθεσία, δεν επαινώ αυτήν την συνήθεια…».

Και μείς λοιπόν, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, εν ενί στόματι και μια καρδία, είπαμε το όχι για το βδελυρότερο νομοσχέδιο, που πρόκειται να ψηφίση η Βουλή των Ελλήνων, εκείνο δηλαδή, περί του Γάμου ανθρώπων του ιδίου φύλου και της λεγομένης τεκνοθεσίας.

Είπαμε το όχι σ’ αυτό το νομοσχέδιο γιατί πρόκειται:

για προσβολή της δημιουργίας του Θεού,

αθέτηση των νόμων της φύσεως,

προσβολή του Μυστηρίου και της έννοιας του γάμου,

αθέτηση του αξιακού κώδικα,

καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του παιδιού,

εργαλειοποίηση των παιδιών προκειμένου να ικανοποιήσουν κάποιοι την επιθυμία τους να γίνουν γονείς, ενώ από την φύση τους δεν τεκνογονούν.

Ο κ. Πρωθυπουργός είπε εχθές σε δηλώσεις του ότι, «θα φέρει προς ψήφιση αυτό το νομοσχέδιο, ώστε να μη υπάρχουν κάποια παιδιά κατώτερου Θεού». «Και ημείς ερωτώμε: Που ηκούσθη ποτέ να μεγαλώνη παιδί χωρίς μάνα; Να θέλωμε να καταργήσωμε από ένα παιδί, την μορφή, την αγάπη, την θαλπωρή και το όνομα της μάνας. Γι’ αυτά τα παιδιά που αδικούνται κατ’αυτόν τον τρόπο, μάλλον ισχύει αυτό που είπε ο κ. Πρωθυπουργός, ότι είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού”, είπε ο Μητροπολίτης.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε:

«Έχομε χρέος να αντιδράσωμε. Θα συνεχίσωμε να αγωνιζόμαστε εναντίον της πνευματικής καταπτώσεως. Να μιλάμε για την έννοια και την ουσία της αμαρτίας και για τα πάθη που οδηγούν σε φρικτά αποτελέσματα, κατά τον Άγιο Απόστολο Παύλο…»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος τόνισε:

«…Νομοθετούν ερήμην του Λαού, εναντίον των ηθών και των παραδεδομένων αξιών, εναντίον της παραδόσεως της Πατρίδος μας, καθ’ υπαγόρευσιν ξένων κέντρων και των γνωστών πλέον «LOBΒΙES».

«…Η Κυβέρνηση έχει χρέος να σκύψη πάνω στα προβλήματα που απασχολούν όντως τον Λαό. Στην ανεργία, στη φτώχεια, στην υπογεννητικότητα- στο Δημογραφικό, που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας και να φροντίση για την έμπρακτη, θεσμική, ασφαλιστική, στεγαστική και εργασιακή υποστήριξη της υγιούς οικογενείας…»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων