02/01/2023 02/01/2023 Στις έδρες του Δήμου Πατρέων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος βρέθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, τονίζοντας την ανάγκη της ενότητας, όλων των δυνάμεων για το καλό του τόπου μας και της πατρίδος μας Η αρχή του έτους ξεκίνησε από τον ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας των Πατρών, όπου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον...
02 Ιανουαρίου, 2023 - 13:03
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2023 - 18:35

Πατρών Χρυσόστομος: Ενότητα όλων των δυνάμεων για το καλό της πατρίδας και του τόπου

Διαδώστε:
Πατρών Χρυσόστομος: Ενότητα όλων των δυνάμεων για το καλό της πατρίδας και του τόπου

Στις έδρες του Δήμου Πατρέων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος βρέθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, τονίζοντας την ανάγκη της ενότητας, όλων των δυνάμεων για το καλό του τόπου μας και της πατρίδος μας

Η αρχή του έτους ξεκίνησε από τον ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας των Πατρών, όπου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, επί τη Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και τη ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου.

Αντί κηρύγματος, στο πυκνό εκκλησίασμα, ανεγνώσθη από τον Αρχιμανδρίτη π. Αμβρόσιο Γκουρβέλο, Προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, η Πρωτοχρονιάτικη Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε εν ολίγοις περί του Φωστήρος της Οικουμένης Ουρανοφάντορος Μεγάλου Βασιλείου, ο οποίος με τους ασκητικούς του αγώνας, την αγωνιστικότητα εναντίον των αιρέσεων, το άκαμπτο φρόνημα εναντίον του ασεβούς Ιουλιανού του Παραβάτου, την λειτουργική του παρακαταθήκη, τα ιερά συγγράμματά του, την φιλανθρωπία του και την εν γένει αγιωτάτη βιοτή και πολιτεία του, οδηγεί όλους μας στην αξιοποίηση του χρόνου της ζωής μας, στην μετάνοια, στην μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας, στην κατά Θεόν γνώση και σοφία και εν τέλει στην σωτηρία μας.

Ευλόγησε δε την Βασιλόπιτα της Ενορίας και απηύθυνε θερμές ευχές.

Δοξολογία για το νέο έτος

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Δοξολογία επί τω νέω έτει, η οποία ετελέσθη στον ίδιο Ναό, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ανδρέου Κατσανιώτη, του Περιφερειάρχου Δυτικής Ελλάδος, Βουλευτών Αχαίας, του Δημάρχου Πατρέων, των επικεφαλής των Στρατιωτικών Σωμάτων, των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών, των Δικαστικών και Εκπαιδευτικών, Εκπροσώπων άλλων Αρχών και Φορέων του τόπου, Σωματείων και πλήθους Λαού.

Προς όλους ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε τις δέουσες από καρδίας, πατρικές ευχές επί τω νέω έτει.

Στον Δήμο Πατρέων

Μετά την Δοξολογία ο Σεβασμιώτατος, μετά των άλλων επισήμων, μετέβησαν πεζοί στο Δημαρχείο των Πατρών, όπου έτυχαν άπαντες θερμής υποδοχής από τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κωνσταντίνο Πελετίδη. Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα και ευχήθηκε για το νέο έτος στον Δήμαρχο και τους Συνεργάτες του, υγιεία και ευλογία από τον Θεό προς επιτέλεση του ευθυνοφόρου έργου τους, μάλιστα σε καιρούς που έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις αφού καλούμεθα να διαχειρισθούμε προβλήματα, όπως η φτώχεια, η ανεργία, το δημογραφικό κ.λ.π. Ανέφερε δε και τα περί της εν δικαιοσύνη κατανομής των αγαθών που μας δίδει ο Κύριος, υπενθυμίζοντας επ’ αυτού την διδασκαλία του Μεγάλου Βασιλείου.

Αντιφώνησε ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος εξέφρασε τις ευχές του για το νέον έτος και εστίασε ότι όλοι πρέπει να εργασθούμε για την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ακολούθησε η υποδοχή του Σεβασμιωτάτου και των λοιπών τοπικών Αρχών και πλήθους Λαού, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, στην έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα, όπου ο Σεβασμιώτατος σε κλίμα χαράς και ευφροσύνης, ευλόγησε την Βασιλόπιτα και ευχήθηκε στον Περιφερειάρχη και στο Περιφερειακό Συμβούλιο και σε όλους τους εργαζομένους στην Περιφέρεια, να είναι ευλογημένο κατά πάντα το νέον έτος, να χαρίζει ο Κύριος δύναμη, χαρά, υγεία και την θεία Του ευλογία, όπως προσφυέστατα τραγουδάει και καλαντίζει ο Λαός κατά την Πρωτοχρονιά, διά πρεσβειών του Μεγάλου Βασιλείου. Να ξεπεραστούν οι δυσχέρειες και να λάμψη στον κόσμο η ειρήνη και η θεία ευφροσύνη.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ανάγκη της ενότητας, όλων των δυνάμεων για το καλό του τόπου μας και της πατρίδος μας.

Ευχαρίστησε δε τον κ. Περιφερειάρχη για την αρίστη συνεργασία με την τοπική Εκκλησία και επαίνεσε για το επιτελούμενο έργο.

Με θερμά λόγια μίλησε ο κ. Περιφερειάρχης, ευχηθείς από καρδίας για το νέο έτος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων