06/05/2022 08/05/2022 Η Αγία Ειρήνη τιμάται ιδιαιτέρως στην πόλη και την Ιερά Μητρόπολη των Πατρών, αφού υπήρχε στην περιοχή του Ριγανοκάμπου, παλαιοχριστιανική Βασιλική, σταυροπηγιακός Ναός, προς τιμήν της Αγίας και πλησίον αυτού ανοικοδομήθηκε ο νέος Ιερός Ναός της Αγίας. Σ’ αυτόν φυλάσσεται ως θησαυρός ατίμητος, η τιμία Κάρα της Μεγαλομάρτυρος, η οποία επεστράφη από την Δύση το...
06 Μαΐου, 2022 - 18:43
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2022 - 16:19

Πατρών Χρυσόστομος: Ευλογία να κατέχει η Πάτρα την κάρα της Αγίας Ειρήνης

Διαδώστε:
Πατρών Χρυσόστομος: Ευλογία να κατέχει η Πάτρα την κάρα της Αγίας Ειρήνης

Η Αγία Ειρήνη τιμάται ιδιαιτέρως στην πόλη και την Ιερά Μητρόπολη των Πατρών, αφού υπήρχε στην περιοχή του Ριγανοκάμπου, παλαιοχριστιανική Βασιλική, σταυροπηγιακός Ναός, προς τιμήν της Αγίας και πλησίον αυτού ανοικοδομήθηκε ο νέος Ιερός Ναός της Αγίας. Σ’ αυτόν φυλάσσεται ως θησαυρός ατίμητος, η τιμία Κάρα της Μεγαλομάρτυρος, η οποία επεστράφη από την Δύση το έτος 2002.

Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο μέγας Εσπερινός στον οποίο προέστη και μίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Ανδρέας Θεοδωράτος.

Ανήμερα, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στο κήρυγμά του ανεφέρθηκε στη μεγάλη ευλογία να κατέχη η πόλη των Πατρών την κάρα της Αγίας Ειρήνης.

Στη συνέχεια μίλησε για τα δώρα της Αναστάσεως, που είναι η χαρά, η ειρήνη και η ζωή.

Ακόμη επαίνεσε τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Ειρηναίο, προιστάμενο του Ιερού Ναού και υπεύθυνο νεότητος της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, τον συνεφημέριό του π. Ιωάννη Κολώνη και όλους τους συνεργάτες τους για το επιτελούμενο έργο κυρίως στον νεανικό τομέα, αφού η Ενορία σφύζει από νέους και νέες.

Το απόγευμα τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός, η Ιερά Παράκλησις και η Λιτάνευσις της τιμίας Κάρας και της ιεράς Εικόνος της Αγίας στους δρόμους της Ενορίας, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος μίλησε επικαίρως αναφερθείς στον βίο και την πολιτεία της Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων