23/04/2022 23/04/2022 Κατά την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου, την λεγομένη «πρώτη Ανάσταση» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, απευθυνόμενος προς τα πλήθη των ευσεβών Χριστιανών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό και τους δρόμους έμπροσθεν αυτού, εξέφρασε την βαθειά συγκίνηση, την χαρά και ευφροσύνη για την αθρόα συμμετοχή του Λαού στις ιερές Ακολουθίες, καθ’ όλην την διάρκεια...
23 Απριλίου, 2022 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2022 - 18:06

Πατρών Χρυσόστομος: «Μέγα Σάββατο και λαμπροτέρα ξεχύνεται η Αναστάσιμη φλόγα από τις καρδιές των ανθρώπων»

Διαδώστε:
Πατρών Χρυσόστομος: «Μέγα Σάββατο και λαμπροτέρα ξεχύνεται η Αναστάσιμη φλόγα από τις καρδιές των ανθρώπων»

Κατά την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου, την λεγομένη «πρώτη Ανάσταση» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, απευθυνόμενος προς τα πλήθη των ευσεβών Χριστιανών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό και τους δρόμους έμπροσθεν αυτού, εξέφρασε την βαθειά συγκίνηση, την χαρά και ευφροσύνη για την αθρόα συμμετοχή του Λαού στις ιερές Ακολουθίες, καθ’ όλην την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και σημείωσε ότι μέσα και μετά από τόσες δυσκολίες, έλαμψε λαμπροτέρα η πίστη στον Αναστάντα Κύριο και δυνατοτέρα εξεχύθη από τις καρδιές η φλόγα της Αναστάσεως.

Επαίνεσε ιδιαιτέρως την συμμετοχή του πλήθους στις ιερές Ακολουθίες και ιδιαιτέρως των νέων ανθρώπων, των νέων ζευγαριών που κρατάνε τα παιδιά τους στα χέρια τους και αναμένουν εν χαρά να κοινωνήσουν όλοι των Θείων και Αχράντων Μυστηρίων.

Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στην υπερκόσμια χαρά που επλήρωσε τον Ναό, ως απαύγασμα των καρδιών των ανθρώπων, όταν εψάλη το «Ανάστα ο Θεός» και ο Αρχιερεύς εσκόρπισε τα βαία στον Λαό και στο Εκκλησίασμα.

Αθρόα ήτο η προσέλευση των πιστών στην Θεία Κοινωνία. Όλοι προσήλθαν μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης και τηρούντες την τάξιν κατά την φοβερά αυτή στιγμή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων