12/03/2024 12/03/2024 Στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεχνικού Πατρών (ΚΕΤΧ), πραγματοποιήθηκε η τελετή της Αλλαγής Διοικητού. Ο μέχρι τώρα Διοικητής Ταξίαρχος Ευάγγελος Τούντας, παρέδωσε την σκυτάλη στον μέχρι τώρα Υποδιοικητή, Ταξίαρχο Γεώργιο Αλεξίου. Της Εκκλησιαστικής τελετής προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητορπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, του Πρωτ. π. Νικολάου Γουρδούπη, Υποστρατήγου, πρ. Διευθυντού Θρησκευτικού...
12 Μαρτίου, 2024 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2024 - 12:52

Πατρών Χρυσόστομος: Ο Ελληνικός Στρατός κρατάει “Θερμοπύλες” – Αλλαγή Διοίκησης στο ΚΕΤΧ

Διαδώστε:
Πατρών Χρυσόστομος: Ο Ελληνικός Στρατός κρατάει “Θερμοπύλες” – Αλλαγή Διοίκησης στο ΚΕΤΧ

Στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεχνικού Πατρών (ΚΕΤΧ), πραγματοποιήθηκε η τελετή της Αλλαγής Διοικητού. Ο μέχρι τώρα Διοικητής Ταξίαρχος Ευάγγελος Τούντας, παρέδωσε την σκυτάλη στον μέχρι τώρα Υποδιοικητή, Ταξίαρχο Γεώργιο Αλεξίου.

Της Εκκλησιαστικής τελετής προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητορπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, του Πρωτ. π. Νικολάου Γουρδούπη, Υποστρατήγου, πρ. Διευθυντού Θρησκευτικού του ΓΕΕΘΑ και άλλων Κληρικών.

Μετά την δέηση και την παρέλαση των Εκπαιδευομένων Στρατιωτών, προ των Επισήμων, ακολούθησε συγκινητική εκδήλωση, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Στρατοπέδου. Εκεί παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες του ΚΕΤΧ κατά το παρελθόντα χρόνο και η σχέση του Διοικητού, Υποδιοικητού και όλου του προσωπικού του ΚΕΤΧ με όλους τους τοπικούς Φορείς και γενικά την Πατραική κοινωνία.

Μετά τις ομιλίες του Στρατηγού κ. Γεωργίου Ορουμίδη, Διευθυντού Τεχνικού του ΓΕΣ και του απελθόντος Διοικητού ως και του αναλαβόντος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, μίλησε με θερμά λόγια για τον Ελληνικό Στρατό γενικώς που μέσα σε ένα κλίμα απαξιώσεως των πάντων, κρατάει στην κυριολεξία «θερμοπύλες» και είναι έτοιμος να υπερασπιστή τα ιερά και όσια της Πίστεως και της Πατρίδος μας.

Εξήρε δε το ήθος, την ευγένεια, την εργατικότητα και ευσέβεια του απελθόντος Διοικητού κ. Ευαγγέλου Τούντα, την στενή σχέση με την Αποστολική Εκκλησία των Πατρών και την εξωστρέφειά του προς την Πατραϊκή κοινωνία και τους Φορείς της και του ευχήθηκε κάθε ευλογία παρά Κυρίου στην μετά ταύτα προσωπική και οικογενειακή του πορεία και ζωή.

Εν συνεχεία ευχήθηκε από καρδίας στο νέο Διοικητή του ΚΕΤΧ, μέχρι τώρα Υποδιοικητή Γεώργιο Αλεξίου, να έχει την ευλογία του Θεού και τις πρεσβείες της Παναγίας μας και του Αποστόλου Ανδρέου στην νέα του διακονία στο στράτευμα και τον συνεχάρη για την προαγωγή του.

Και στους δύο προσέφερε, ως ευλογία από μίαν εικόνα του Αγίου Γερβασίου του εν Πάτραις, του εσχάτως καταταγέντος στις δέλτους των Αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων