07/08/2020 07/08/2020 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παντοκράτορος Πατρών ελειτούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθη στην θεολογία της εορτής της Μεταμορφώσεως και εστίασε στο «ποιήσωμεν ώδε τρεις σκηνάς…», αναλύσας το βάθος του λόγου αυτού, σύμφωνα με την θεολογία των Αγίων Πατέρων, Μαξίμου του Ομολογητού και Γρηγορίου του Παλαμά. Στο τέλος του κηρύγματος,...
07 Αυγούστου, 2020 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2020 - 16:21

ΒΗΡΥΤΟΣ: “Πρωτίστως προσευχόμεθα δι’ αυτούς”

Διαδώστε:
ΒΗΡΥΤΟΣ: “Πρωτίστως προσευχόμεθα δι’ αυτούς”

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παντοκράτορος Πατρών ελειτούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθη στην θεολογία της εορτής της Μεταμορφώσεως και εστίασε στο «ποιήσωμεν ώδε τρεις σκηνάς…», αναλύσας το βάθος του λόγου αυτού, σύμφωνα με την θεολογία των Αγίων Πατέρων, Μαξίμου του Ομολογητού και Γρηγορίου του Παλαμά.

Στο τέλος του κηρύγματος, ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στους δοκιμαζομένους αδελφούς μας της Βηρυτού, στο Λίβανο, οι οποίοι μετά την φονική έκρηξη στο λιμάνι της πόλεως θρήνησαν εκατόμβες νεκρών και είναι αντιμέτωποι με το πρόβλημα χιλιάδων τραυματιών και αστέγων. Πρωτίστως προσευχόμεθα δι’ αυτούς, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος και κατά δεύτερον ως Εκκλησία, θα πράξωμεν ο, τι είναι δυνατόν διά την όποια ανακούφιση του πόνου και της δοκιμασίας τους, στοιχούντες στους λόγους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο οποίος ειδικώς ανεφέρθη στο θέμα αυτό.

 

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε Πρωτοπρεσβύτερον τον ευλαβέστατον Εφημέριον του Ιερού Ναού, π. Περικλή Ρίπιση, επαινέσας αυτόν διά την διακονία του στην Εκκλησία και ευχηθείς εις αυτόν τα δέοντα.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος εχοροστάτησε και ωμίλησε στην παλαιά Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μιντιλογλίου (Μετόχιον της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων).

Ανήμερα, ο Σεβασμιώτατος εχοροστάτησε και ωμίλησε στον μεθέορτο Εσπερινό και στην ιερά Παράκληση στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καραμεσηνείκων Αχαίας, εν πληθούση Εκκλησία, όπου προεχείρισε Πρωτοπρεσβύτερον τον επί σαράντα και πλέον έτη Εφημέριον της Ενορίας, π. Μιχαήλ Μάρκου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος την παραμονή, εχοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Πατρών και ωμίλησε επικαίρως, αναφερθείς στην μεγάλη εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στα πνευματικά μηνύματα που απορρέουν από αυτήν.

Ανήμερα της εορτής, 6.6.2020, ο Θεοφιλέστατος, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μπεγουλακίου Πατρών εν πληθούση Εκκλησία και ωμίλησε περί της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας.

Το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος εχοροστάτησε στον μεθέορτο Εσπερινό και στην ιερά Παράκληση στον κοιμητηριακό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Εγλυκάδος και ετέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων και αναπαυομένων αδελφών εν τω ως άνω κοιμητηρίω.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων