16/08/2022 16/08/2022 Χιλιάδες οι προσκυνητές που έφθασαν όλες αυτές τις ημέρες στην παλαίφατη και γεραρά Μονή της Παναγίας της Γηροκομήτισσας στην Πάτρα, κυρίως κατά την ημέρα της Εορτής Της, προκειμένου να προσκυνήσουν το θαυματουργό και περίπυστο Εικόνισμά Της και να αποθέσουν ενώπιόν Της τα δάκρυα της ευγνωμοσύνης τους και της παρακλήσεως για ο,τι έχουν στην καρδιά τους....
16 Αυγούστου, 2022 - 11:50
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2022 - 12:18

Πατρών Χρυσόστομος: «Παναγιά μου κράτα μας στα χέρια σου και στην αγκαλιά σου»

Διαδώστε:
Πατρών Χρυσόστομος: «Παναγιά μου κράτα μας στα χέρια σου και στην αγκαλιά σου»

Χιλιάδες οι προσκυνητές που έφθασαν όλες αυτές τις ημέρες στην παλαίφατη και γεραρά Μονή της Παναγίας της Γηροκομήτισσας στην Πάτρα, κυρίως κατά την ημέρα της Εορτής Της, προκειμένου να προσκυνήσουν το θαυματουργό και περίπυστο Εικόνισμά Της και να αποθέσουν ενώπιόν Της τα δάκρυα της ευγνωμοσύνης τους και της παρακλήσεως για ο,τι έχουν στην καρδιά τους.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού της μεγάλης Αγρυπνίας της λαμπράς πανηγύρεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του μίλησε για την Πανακήρατη μορφή της Μητέρας του Κυρίου μας και δικής μας Μητέρας, απαντοχής, παραμυθίας και καταφυγής και για την ανάγκη μας να την ευχαριστούμε ευγνωμόνως για τις προς υμάς ευεργεσίες Της, προσωπικά για τον καθένα, για τις οικογένειές μας, για την ορθόδοξη πατρίδα μας, από της αρχής και μέχρι των εσχάτων. Να την παρακαλούμε αδιαλείπτως, ώστε να μη μας αφήνη από τα άγια και άχραντα χέρια Της και από την θερμή μητρική θαλπωρή της Παναγίας αγκάλη Της και τέλος να Την ακούομε παραγγέλουσα, να τηρούμε στην ζωή μας το θέλημα του Κυρίου μας, εν υπακοή και ταπεινώσει, ως μας διδάσκει Εκείνη, μέσα από την ζωή Της, που υπερέβη και τις τάξεις των Αγγέλων.

Ο Σεβασμιώτατος επήνεσε την ευλάβεια του Πατραϊκού Λαού, η οποία ως ποταμός εξεχύθη ενώπιον της Παναγίας για μίαν ακόμη φορά και ευχαρίστησε τον Ηγούμενο και την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής για την καταξιωμένη πνευματικά διακονία τους, τόσον στην Ιερά Μονή της Γηροκομητίσσης, όσον και στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών γενικώτερα.

Στον Εσπερινό συγχοροστάτησε μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος προέστη της δευτέρας Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη (μετά την Θεία Λειτουργίαν της Αγρυπνίας) στο Καθολικό της Ιεράς Μονής με την συμμετοχή και πάλι πλήθους ευσεβών χριστιανών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων