13/04/2022 13/04/2022 Στην πόλη της Κάτω Αχαΐας και στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, πραγματοποιήθηκε η Δ’ Περιφερειακή Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών για τους Ιερείς των αρχιερατικών Περιφερειών Δύμης, Μόμβρης και Λαρίσου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, τέλεσε το πρωί της 12ης Απριλίου, την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον ως άνω Ιερό Ναό...
13 Απριλίου, 2022 - 12:04
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2022 - 15:53

Πατρών Χρυσόστομος προς ιερείς: “Είστε οι άγγελοι της Ανάστασης…”

Διαδώστε:
Πατρών Χρυσόστομος προς ιερείς: “Είστε οι άγγελοι της Ανάστασης…”

Στην πόλη της Κάτω Αχαΐας και στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, πραγματοποιήθηκε η Δ’ Περιφερειακή Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών για τους Ιερείς των αρχιερατικών Περιφερειών Δύμης, Μόμβρης και Λαρίσου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, τέλεσε το πρωί της 12ης Απριλίου, την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον ως άνω Ιερό Ναό και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους συναχθέντας Ιερείς, τους πολλούς πιστούς που προσήλθαν στην Θεία Λειτουργία και στους Μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της πόλης, οι οποίοι συνοδευόμενοι από καθηγητές εκκλησιάστηκαν και πολλοί εξ’ αυτών κοινώνησαν των θείων και Αχράντων Μυστηρίων.

Για τον λόγο αυτό ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την συγκίνησή του και τον δίκαιο έπαινο προς τους διδάσκοντας και τους διδασκομένους, αλλά και προς τους γονείς των παιδιών.

Μετά την Θεία Λειτουργία, παρετέθη λιτό κέρασμα στο πνευματικό κέντρο του Ναού και ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος προς τους Ιερείς μίλησε για πνευματικά θέματα, για τον εορτασμό του Πάσχα και την θεραπεία των λειτουργικών αναγκών σε όλα τα χωριά, ακόμα και στους μικρότερους οικισμούς.

Ο Σεβασμιώτατος στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία των Ιερέων πάντοτε, εξαιρέτως σήμερα στην κοινωνία μας και στην ανάγκη να βιώσουν οι άνθρωποι την βαθιά εμπειρία του Σταυρού και της Αναστάσεως του Κυρίου. Χαρακτήρισε δε τους Ιερείς αγγέλους της Αναστάσεως.

Επίσης έγινε λόγος για άλλα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα και απαιτούν ιδιαιτέρους λεπτούς χειρισμούς από την Εκκλησία.

Τέλος, αναφέρθηκε και σε διοικητικά ζητήματα των Ενοριών και έδωσε, εν αγάπη, λύσεις και κατευθυντήριες γραμμές.

Μετά από την συζήτηση που διεξήχθη εν πνεύματι βαθιάς αγάπης, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκειά του και τις ευχαριστίες του προς τους ήρωες, όπως χαρακτήρισε γενικώς τους Ιερείς και ειδικώς τους Ιερείς της Υπαίθρου και τους ευχήθηκε από καρδίας να εορτάσουν εν χαρά και υγεία ψυχική τε και σωματική με τις οικογένειές τους και με τους Ενορίτες τους, το Άγιο Πάσχα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων