13/12/2020 13/12/2020 «Ως εκκλησία ζητήσαμε το λογικό κι αυτονόητο για την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά η απάντηση της Πολιτείας ελύπησε βαθύτατα κι απογοήτευσε τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό, ενώ εφόρτισε περισσότερο το ψυχικά βεβαρυμένο κλίμα, το οποίο επικρατεί στην κοινωνία, ένεκα των δύσκολων συνθηκών της παρούσης περιόδου», είπε σήμερα, Κυριακή 13.12.2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος...
13 Δεκεμβρίου, 2020 - 19:13
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2020 - 19:25

«Προβληματική κι αψυχολόγητη η απόφαση της Πολιτείας»

Διαδώστε:
«Προβληματική κι αψυχολόγητη η απόφαση της Πολιτείας»

«Ως εκκλησία ζητήσαμε το λογικό κι αυτονόητο για την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά η απάντηση της Πολιτείας ελύπησε βαθύτατα κι απογοήτευσε τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό, ενώ εφόρτισε περισσότερο το ψυχικά βεβαρυμένο κλίμα, το οποίο επικρατεί στην κοινωνία, ένεκα των δύσκολων συνθηκών της παρούσης περιόδου», είπε σήμερα, Κυριακή 13.12.2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος μετά το κήρυγμά του και την ανάλυση του Ευαγγελίου του «Δείπνου» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, όπου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι η υπόστασις της Αγίας μας Εκκλησίας και η Θεία Κοινωνία είναι ο ίδιος ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ο Οποίος προσφέρεται στους πιστούς «ίνα ζωήν έχωσι και περισσόν έχωσι». Διά τούτο, σημείωσε, η Θεία Κοινωνία τυγχάνει αδιαπραγμάτευτος για την Εκκλησία, ως επανειλημμένως έχει τονισθεί, ιδίως κατά το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο πολλοί άγευστοι της Ζωής επιτίθενται κατά τρόπο απαράδεκτο και σατανικό, εναντίον του Μυστηρίου των Μυστηρίων.

Απευθυνόμενος από τα Μ.Μ.Ε, της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και τα άλλα τοπικά στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας, συνέστησε να βρίσκονται σε επικοινωνία με τους Ιερείς των Ενοριών τους και με την Ιερά Μητρόπολη, ώστε κατά το διάστημα των αγίων Εορτών των Χριστουγέννων να καλύπτουν τις πνευματικές τους ανάγκες, ως συνέβαινε και μέχρι τώρα.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις της Πολιτείας για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, είπε ότι «ως Εκκλησία, για τις εορτές των Χριστουγέννων, ζητήσαμε να ισχύση για τους Ιερούς Ναούς το λογικό και αυτονόητο, τηρουμένων πάντοτε των απαραιτήτων μέτρων. Δυστυχώς η απάντηση της Πολιτείας, ελύπησε βαθύτατα και απογοήτευσε τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό και εφόρτισε περισσότερο το ψυχικά βεβαρυμένο κλίμα, το οποίο επικρατεί στην κοινωνία, ένεκα των δύσκολων συνθηκών της παρούσης περιόδου.

Η Εκκλησία ετήρησε θυσιαστικά και τηρεί τα μέτρα για τη μη διασπορά του κορωνοιού, καθ’ όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να προστατεύση τους ανθρώπους από την πανδημία και διακηρύττει πάντοτε ότι όχι μόνο η ψυχική υγεία, αλλά και η σωματική είναι δώρο του Θεού και πρέπει να την προστατεύομε».

«Μετά την προβληματική και αψυχολόγητη απόφαση της Πολιτείας», συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, «για τα μέτρα τα οποία θα ισχύσουν κατά τις εορτές των Χριστουγέννων, παρά τις όποιες παρεμβάσεις της Εκκλησίας, την φωνή δηλαδή του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού, αναμένομε τις Αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα πράξωμε τα δέοντα. Η Εκκλησία πορεύεται κατά το Συνοδικό πολίτευμα και ήθος».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων