19/02/2024 19/02/2024 Η καθιερωμένη συνάντηση νέων ζευγαριών, που τέλεσαν τον γάμο τους, κατά το παρελθόν έτος 2023, αλλά και ενωρίτερα, και βάπτισαν τα παιδιά τους, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης, Πατρών. Στον, ως άνω, Ιερό Ναό είχαν αρχίσει από το πρωί της ιδίας ημέρας, οι λατρευτικές εκδηλώσεις, με την Θεία Λειτουργία την οποία...
19 Φεβρουαρίου, 2024 - 13:48
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2024 - 13:51

Πατρών Χρυσόστομος σε νέους γονείς: «Κρατείστε όρθια την Ελλάδα!»

Διαδώστε:
Πατρών Χρυσόστομος σε νέους γονείς: «Κρατείστε όρθια την Ελλάδα!»

Η καθιερωμένη συνάντηση νέων ζευγαριών, που τέλεσαν τον γάμο τους, κατά το παρελθόν έτος 2023, αλλά και ενωρίτερα, και βάπτισαν τα παιδιά τους, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης, Πατρών.

Στον, ως άνω, Ιερό Ναό είχαν αρχίσει από το πρωί της ιδίας ημέρας, οι λατρευτικές εκδηλώσεις, με την Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, εν πληθούση Εκκλησία, κατά την διάρκεια της οποίας εχειροτονήθη Διάκονος, ο πολύτεκνος οικογενειάρχης, Κωνσταντίνος Τσίχλας.

Πλήθος νέων ανθρώπων κατέκλυσε το πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνης, πολλοί απ’ αυτούς κρατώντας τα μικρά παιδιά τους στα χέρια. Οικογένειες ευλογημένες, οι οποίες έχουν ως κέντρο της ζωής τους τον Χριστό και την Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος, μίλησε με πολλή αγάπη στους νέους αυτούς ανθρώπους για τον θεοΐδρυτο θεσμό της οικογενείας, για την ευλογία από τον Θεό, να γίνεται ο άνθρωπος συνδημιουργός του, για το θεμέλιο της ζωής και τον λίθο τον ακρογωνιαίο, που είναι ο Ιησούς Χριστός, για την μεγάλη προσφορά των ευσεβών γονέων, ανέκαθεν στην Εκκλησία και στην Πατρίδα και για τον ωραίο και σωτήριο ρόλο που παίζουν, οι σύγχρονες Ελληνικές οικογένειες, για τον τόπο μας και το Έθνος μας.

Όλους τους συνεχάρη και τους επήνεσε ο Ιεράρχης και τους εχαρακτήρισε στύλους ακλόνητους της κοινωνίας, η οποία αντιμετωπίζει πλείστα όσα προβλήματα και οδηγείται από το κακόν εις το χειρότερον. Μάλιστα, σήμερα, που εψηφίσθη το νομοσχέδιον, περί του «γάμου» των ομοφυλοφίλων ζευγαριών και «τεκνοθεσίας» παιδιών από τα ομόφυλόφιλα ζευγάρια, το οποίο είναι καταλύτης της οικογενείας, της πατρότητος και μητρότητος και αποβαίνει εις βάρος μικρών παιδιών.

Κρατείστε όρθρια την κοινωνία, τόνισε με έμφαση ο Σεβασμιώτατος και εξέφρασε τις θερμότατες ευχαριστίες του, στους νέους γονείς, οι οποίοι κόντρα στο καταστροφικό ρεύμα, αγωνίζονται για την ηθική, την καταξιωμένη κοινωνική ζωή και την σωστή ανατροφή των παιδιών τους. Επίσης ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκειά του, προς τον π. Παναγιώτη Θωμά, τον Συνεφημέριό του, π. Γεώργιο Τζεφριό και όλους τους συνεργάτας στο λειτουργικό και κοινωνικό και νεανικό έργο που επιτελούν.

Το πρόγραμμα της εορτής, για τα νέα ζευγάρια, παρουσίασε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. π. Παναγιώτης Θωμάς, ο οποίος ανεφέρθη στην αρχή της προσπαθείας αυτής προ πολλών ετών, με έμπνευση και υποστήριξη του Σεβασμιωτάτου και ευχαρίστησε όλους τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι ζούν όχι απλώς κοντά, αλλά μέσα στην Εκκλησία.

Εν συνεχεία, παρετέθη μικρά δεξίωσις και παρουσιάστηκε πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από τα παιδιά του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μακρυγιάννη.

Σε όλες τις οικογένειες προσεφέρθη ως ευλογία, από μια εικόνα του Αγίου Γερβασίου, του εν Πάτραις.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων