31/12/2023 31/12/2023 Για τους συγχρόνους Ηρώδεις, οι οποίοι είναι, όσοι δεν αφήνουν τα παιδιά να γεννηθούν και τα φονεύουν, προτού δουν το φως του ηλίου, όσοι σκοτώνουν παιδιά στις πολεμικές επιχειρήσεις και τέλος όσοι βούλονται να νομοθετήσουν εις βάρος των παιδιών, αδιαφορώντας για τα δικαιώματά τους, όσοι δηλαδή προωθούν την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα «ζευγάρια», μίλησε ο...
31 Δεκεμβρίου, 2023 - 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2023 - 15:31

Πατρών Χρυσόστομος: Σύγχρονοι Ηρώδεις, όσοι δρομολογούν την τεκνοθεσία από ομόφυλα «ζευγάρια»

Διαδώστε:
Πατρών Χρυσόστομος: Σύγχρονοι Ηρώδεις, όσοι δρομολογούν την τεκνοθεσία από ομόφυλα «ζευγάρια»

Για τους συγχρόνους Ηρώδεις, οι οποίοι είναι, όσοι δεν αφήνουν τα παιδιά να γεννηθούν και τα φονεύουν, προτού δουν το φως του ηλίου, όσοι σκοτώνουν παιδιά στις πολεμικές επιχειρήσεις και τέλος όσοι βούλονται να νομοθετήσουν εις βάρος των παιδιών, αδιαφορώντας για τα δικαιώματά τους, όσοι δηλαδή προωθούν την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα «ζευγάρια», μίλησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος σήμερα από την Πάτρα. 

Από τον άμβωνα του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών, σήμερα Κυριακή, μετά την Χριστού Γέννησιν, ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων, στον μιαιφόνο Ηρώδη, ο οποίος δίωξε τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και φόνευσε χιλιάδες Νήπια, προκειμένου να εξοντώσει τον Σαρκωθέντα Κύριο. Ο Ηρώδης, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος είχε οικτρό και φοβερό τέλος.

Εν συνεχεία μίλησε για τους συγχρόνους Ηρώδεις, οι οποίοι είναι, όπως είπε, όσοι δεν αφήνουν τα παιδιά να γεννηθούν και τα φονεύουν, προτού δούν το φως του ηλίου· Όσοι σκοτώνουν παιδιά στις πολεμικές επιχειρήσεις και τέλος όσοι βούλονται να νομοθετήσουν εις βάρος των παιδιών, αδιαφορώντας για τα δικαιώματά τους, όσοι δηλαδή προωθούν την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα «ζευγάρια».

“Η Εκκλησία γνωρίζει και ευλογεί τον γάμο μεταξύ ανδρός και γυναικός”

“Με ποια λογική μπορεί κανείς να νομοθετήσει και να μιλάει για δύο πατεράδες η για δύο μανάδες; Ποίος είναι δυνατόν να καταργήση την φυσιολογία του ανθρώπου, ο οποίος είναι δημιουργημένος κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν Θεού; Ποίος έχει το δικαίωμα να πληγώσει ανθρώπινες αγνές υπάρξεις, φορτώνοντας τις αγνές καρδιές τους με ψυχολογικά και άλλα προβλήματα;”, αναρωτήθηκε ο Ποιμενάρχης των Πατρών.

“Η Εκκλησία γνωρίζει και ευλογεί τον γάμο μεταξύ ανδρός και γυναικός και πορεύεται σύμφωνα με την διδασκαλία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού”, είπε και πρόσθεσε ότι: “Σέβεται και ευλογεί την οικογένεια με την μορφή που την γνωρίζομε και την αποδεχόμεθα όλοι και δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβασθή με «πρότυπα» τα οποία εισάγονται εις βάρος αυτής ταύτης της οντολογίας και φυσιολογίας του ανθρώπου, όπως τον εδημιούργησε ο Θεός και εις βάρος του ιερού θεσμού της οικογενείας και των ιερών παραδόσεων του τόπου μας”.

“Η Εκκλησία υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ανθρώπων και όπως συμβαίνει με κάθε λογικό άνθρωπο, τα δικαιώματα των παιδιών και αντιστέκεται, ως έχει χρέος, στην αλλοτρίωση των ηθών και στο ευτελισμό του ανθρωπίνου προσώπου”, κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων