04/05/2023 04/05/2023 Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος έστειλε συγχαρητήριο έγγραφο με το οποίο επαινεί τέσσερις μαθητές του Γ’ Γυμνασίου Πατρών, οι οποίοι συγκίνησαν ιδιαιτέρως για πράξη τους, η οποία χαρακτηρίζει την ποιότητα της ζωής τους. Τα παιδιά παρέδωσαν στην αστυνομία πορτοφόλι που βρήκαν σε ένα παγκάκι, και το οποίο περιείχε 720 ευρώ. Συγκριμένα, οι μαθητές αυτοί, ευρισκόμενοι...
04 Μαΐου, 2023 - 13:49
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2023 - 13:54

Πατρών Χρυσόστομος: «Τα παιδιά μας, μας διδάσκουν ήθος» – Μαθητές επέστρεψαν πορτοφόλι με 720 ευρώ

Διαδώστε:
Πατρών Χρυσόστομος: «Τα παιδιά μας, μας διδάσκουν ήθος» – Μαθητές επέστρεψαν πορτοφόλι με 720 ευρώ

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος έστειλε συγχαρητήριο έγγραφο με το οποίο επαινεί τέσσερις μαθητές του Γ’ Γυμνασίου Πατρών, οι οποίοι συγκίνησαν ιδιαιτέρως για πράξη τους, η οποία χαρακτηρίζει την ποιότητα της ζωής τους. Τα παιδιά παρέδωσαν στην αστυνομία πορτοφόλι που βρήκαν σε ένα παγκάκι, και το οποίο περιείχε 720 ευρώ.

Συγκριμένα, οι μαθητές αυτοί, ευρισκόμενοι στην μεγάλη πλατεία των Πατρών, στην Πλατεία Γεωργίου, βρήκαν πορτοφόλι με χρήματα, κάρτες και άλλα έγγραφα, το παρέδωσαν στην Ασφάλεια Πατρών και εν συνεχεία το παρέλαβε ο κάτοχος.

Ο μαθητής Μενέλαος Αποστολόπουλος περιέγραψε το συμβάν, ως καταγράφεται στο blog του Σχολείου.

«Την Κυριακή το βράδυ, στις 30 Απριλίου, καθόμασταν και οι τέσσερις σε ένα παγκάκι στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου. Αντιληφθήκαμε ότι υπήρχε ένα πορτοφόλι κάτω από το παγκάκι. Το ανοίξαμε να δούμε σε ποιον ανήκει και διαπιστώσαμε ότι μέσα είχε 720 ευρώ, 10 κάρτες και προσωπικά έγγραφα. Ξαφνιαστήκαμε από το ποσό και τον αριθμό των καρτών και υποθέσαμε ότι το πορτοφόλι ανήκει σε κάποιον με καλή οικονομική κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά, χωρίς δεύτερη σκέψη, πράξαμε το αυτονόητο. Ομόφωνα αποφασίσαμε να το πάμε στην Ασφάλεια, πιστεύοντας ότι όλο αυτό θα μας βγει σε καλό και ο θεός θα μας το ανταποδώσει!

Άλλωστε κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί και στους δικούς μας γονείς -να χάσουν δηλαδή το πορτοφόλι τους- και θα θέλαμε ,αν το έβρισκε κάποιος, να τους το παρέδιδε. Το πήγαμε λοιπόν στην Ασφάλεια, όπου στην είσοδο επέτρεψαν μόνο σε έναν από μας ν’ ανέβει στον 2ο όροφο και επειδή κρατούσα εγώ το πορτοφόλι, ανέβηκα εγώ και το παρέδωσα.

Όταν ήρθε ο κάτοχος του πορτοφολιού, γνωστός αγγειοχειρουργός της Πάτρας, μας συνεχάρη για το ήθος μας-όπως είπε-, μας ευχαρίστησε θερμά και μας έδωσε από 50 ευρώ στον καθένα, παρόλο που του τονίζαμε ότι δεν ήταν ανάγκη να μας δώσει τα χρήματα αυτά».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος συνεχάρη τα παιδιά, τους Γονείς και τους Καθηγητάς του Σχολείου και απέστειλε το παρακάτω επαινετικό και ευχαριστήριο έγγραφο.

Παρακάτω το έγγραφο:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ

Ἐν Πάτραις τῇ 4ῃ Μαΐου 2023

Ἀριθ. Πρωτ.: 171

Πρός τήν Ἀξιότιμον

Διευθύντριαν τοῦ 7ΟΥ Γυμνασίου Πατρῶν,

Καν Σοφίαν Γεωργαλῆ

Ἐνταῦθα

Κα Διευθύντρια, Χριστός Ἀνέστη!

«Με πολλή χαρά και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε περί της ευγενούς και εξόχως επαινετής πράξεως και ενεργείας παρά των τεσσάρων μαθητών του 7ου Γυμνασίου Πατρών, οι οποίοι βρήκαν πορτοφόλι με 720 ευρώ και διάφορες κάρτες και άλλα έγγραφα και χωρίς δεύτερη σκέψη, μετέβησαν στο εγγύς αστυνομικό τμήμα και το παρέδωσαν αμέσως.

Καυχώμεθα εν Κυρίω για τους μαθητάς του Σχολείου Σας, οι οποίοι σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται διά την κατάπτωση των αξιών και το έλλειμα ήθους, έδωσαν μάθημα ευγενείας, ανιδιοτελείας, αφιλαργυρίας και ανθρωπιάς.

Συγχαίρομεν εκ βάθους ψυχής τους μαθητάς της Γ’ τάξεως του 7ου Γυμνασίου Πατρών, Μενέλαο Αποστολόπουλο, Κωνσταντίνο Αρβανίτη, Χρίστο Πιτουρά και Χρίστο Χρυσανθακόπουλο και ευχόμεθα πατρικά να έχουν κάθε ευλογία και χαρά παρά Κυρίου και πρόοδο κατά Θεόν, όχι μόνο στα μαθήματά τους, αλλά και στην εν γένει πορεία.

Συγχαίρομεν ιδιαιτέρως τους Γονείς τους, οι οποίοι ανέθρεψαν αυτά τα παιδιά με αρχές και αξίες και θεμελίωσαν την ζωή τους, στις βάσεις των αρετών. Έχουν τον έπαινόν μας και τις ευχαριστίες μας.

Επίσης θερμές ευχαριστίες εκφράζομε και προς Υμάς την Διευθύντρια και τους Καθηγητάς του 7ου Γυμνασίου Πατρών, οι οποίοι εργάζεσθε, ως χριστοφόρων οικοδόμοι ναών και αθλητών ουρανίων επιμεληταί, ώστε οι μαθητές Σας να καταστούν το φως και το αλάτι της κοινωνίας».

Μετ’ ευχών και ευλογιών εν Κυρίω.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων