18/09/2022 18/09/2022 Σε Διάκονο χειροτόνησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τον Ιωάννη Σταυρόπουλο ο οποίος εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η βοήθεια» με τη σύζυγό του. Η χειροτονία έγινε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου σε βαθιά συγκίνηση, στο ναό της Αγίας Σοφίας της Μητρόπολης Πατρών και των τριών θυγατέρων αυτής. Ο ναός ήταν κατάμεστος από κόσμο. Ο...
18 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2022 - 13:52

Πατρών Χρυσόστομος: Εργαζόμενο στο Νοσοκομείο Πατρών χειροτόνησε σε Διάκονο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Πατρών Χρυσόστομος: Εργαζόμενο στο Νοσοκομείο Πατρών χειροτόνησε σε Διάκονο  (ΦΩΤΟ)

Σε Διάκονο χειροτόνησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τον Ιωάννη Σταυρόπουλο ο οποίος εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η βοήθεια» με τη σύζυγό του.

Η χειροτονία έγινε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου σε βαθιά συγκίνηση, στο ναό της Αγίας Σοφίας της Μητρόπολης Πατρών και των τριών θυγατέρων αυτής. Ο ναός ήταν κατάμεστος από κόσμο.

Ο χειροτονηθείς στην ομιλία του, εξέφρασε τά βαθειά αισθήματα της καρδιάς του και την ευγνωμοσύνη του, προς το Θεό και υποσχέθηκε ότι θα αφοσιωθεί για τη Δόξα του Θεού και τη Σωτηρία των ανθρώπων.


Ο ιεράρχης με αφορμή τα ονόματα των Αγίων ενδόξων Μαρτύρων, Σοφίας, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος, απευθυνόμενος προς τον νέο Κληρικό, του είπε ότι, «έλαβε απόφασιν εν σοφία, ώστε να άφιερώση τη ζωή του στο Θεό και να υπηρετήση, ως Κληρικός, θυσιαστικά την αγία μας Εκκλησία, ιστάμενος ενώπιον του Φρικτού Θυσιαστηρίου ως λαμπάς καιομένη και Μυστηριακά να ελκύη την χάρη του Παρακλήτου, ώστε οι άνθρωποι να γίγωνται όμαιμοι και σύσσωμοι Χριστού και να σώζονται».

Τον προέτρεψε δε, να πορεύεται στην ιερατική του πορεία και ζωή με πίστη βαθειά στο Θεό, με ελπίδα κατά Θεόν και με αγάπη, ώστε και τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα παρεμβάλλονται από τον διάβολο να νικά και ευφροσύνη στην καρδιά του να έχει και εν αγαλλιάσει προς την εν Χριστώ τελείωση μετά της οικογενείας του και του ποιμνίου του να πορεύεται.

Επίσης, ο ιεράρχης μίλησε για την μεγάλη προσφορά των Ιερέων στην κοινωνία, ιδιαιτέρως σήμερα και μάλιστα στην ύπαιθρο χώρα, όπου οι Ιερείς μαζί με τους λιγοστούς εναπομείναντες κατοίκους, είναι οι βιγλάτορες των ιερών και των οσίων του Γένους μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο ιεράρχης ευχήθηκε από καρδίας τα δέοντα προς τον Προιστάμενο του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας, Πρωτοπρεσβύτερο π. Ερμόλαο Μασσαρά και εξέφρασε τις ευχαριστίες και τον έπαινο της τοπικής Εκκλησίας, επί τη συμπληρώσει 50 ετών Ιερωσύνης του. Εξήρε δε το σπουδαίο έργο που επετέλεσε και επιτελεί ο εν λόγω Ιερεύς μετά των συνεργατών του, από τα θεμέλια και την ανέγερση του μεγαλοπρεπούς Ναού, έως το γενικότερο λειτουργικό και κοινωνικό έργο.

Την παραμονή της εορτής ο Μητροπολίτης Πατρών χοροστάτησε και μίλησε στον πανηγυρίζοντα, ως άνω Ιερό Ναό, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου. Στο κύρηγμά του αναφέρθηκε στο ρόλο της μητέρας, για την εν Κυρίω διαπαιδαγώγηση των παιδιών και για την εν γένει ανατροφή τους και διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων