15/01/2024 15/01/2024 Στην υπεράσπιση της υγιούς οικογένειας, αλλά και σε όσους επιχειρούν να την πλήξουν εισάγοντας νομοσχέδια που θα ισοπεδώσουν τα πάντα στην χώρα μας, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.  Πλήθος ευσεβών Χριστιανών, συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής, 14 Ιανουαρίου 2024, την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, κατά την διάρκεια της...
15 Ιανουαρίου, 2024 - 13:29

Πατρών Χρυσόστομος: Υπερασπιζόμαστε την υγιή οικογένεια, αντιστεκόμαστε σε ό,τι έρχεται να ισοπεδώσει τα πάντα

Διαδώστε:
Πατρών Χρυσόστομος: Υπερασπιζόμαστε την υγιή οικογένεια, αντιστεκόμαστε σε ό,τι έρχεται να ισοπεδώσει τα πάντα

Στην υπεράσπιση της υγιούς οικογένειας, αλλά και σε όσους επιχειρούν να την πλήξουν εισάγοντας νομοσχέδια που θα ισοπεδώσουν τα πάντα στην χώρα μας, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος

Πλήθος ευσεβών Χριστιανών, συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής, 14 Ιανουαρίου 2024, την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, κατά την διάρκεια της οποίας σε κλίμα εξόχως συγκινητικό, τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία, του ευλαβεστάτου νέου Νικολάου Σερέτη, υιού του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρίστου Σερέτη, Εφημερίου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών, αποφοίτου του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του προ της χειροτονίας του Διακόνου Νικολάου, αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων, στον ρόλο της οικογένειας για την ανατροφή των παιδιών, λαβών αφορμή από την συγκινητική αναφορά του χειροτονηθέντος, στην οικογένειά του και στην οικογένεια της συζύγου του.

“Η υγιής οικογένεια είναι το κύτταρο της κοινωνίας”

“Η υγιής οικογένεια”, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, “είναι το κύτταρο της κοινωνίας και μέσα από αυτήν την οικογένεια, προέρχονται ευκλεείς βλαστοί, δηλαδή, τα παιδιά, όπως ο χειροτονηθείς Διάκονος”. Επένεσε στα πρόσωπα των γονέων του Διακόνου και της Διακονίσσης, όλους τους γονείς που αγωνίζονται, μέσα σε αυτήν την κοινωνία και εποχή, με πολλές δυσκολίες να αναθρέψουν τα παιδιά τους.

“Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε υπερασπιζόμενοι την υγιή οικογένεια και αντιστεκόμεθα, σε ο, τι έρχεται να ισοπεδώση τα πάντα, στην χώρα μας, μέσα από νομοσχέδια που ετοιμάζονται. Όλα αυτά δυστυχώς γίνονται με στόχο, να διαλυθεί η ρίζα της Ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή η οικογένεια. Μας κατηγορούν, ως ομοφοβικούς, όταν εκφράζομε τις θέσεις μας και την γνώμη μας και ό,τι δήποτε άλλο, κάτι που βεβαίως δεν ισχύει. Το μόνο που ισχύει είναι η φλόγα της καρδιάς μας και η αγάπη που έχομε για την οικογένεια, για τα παιδιά μας , για την κοινωνία μας, για την πατρίδα μας. Αλήθεια, αν δεν αντισταθούμε, τι λόγο θα δώσωμε στους πατέρες μας, που έφυγαν ήδη από τον κόσμο αυτό; Τι λόγο θα δώσωμε στα παιδιά μας που ζούν και μεγαλώνουν σήμερα; Τι λόγο θα δώσωμε στους επιγενομένους;

Ενθυμείσθε τι λέγει ο ποιητής, ο Κωστής Παλαμάς;

«Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν, πέρασαν,

Θα’ ρθούν και θα περάσουν,

Κριτές θα μας δικάσουν,

οι αγέννητοι, οι νεκροί…»”, τόνισε με έμφαση στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Πατρών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον νέο Διάκονο, να ζήσει εν ευλογίαις πολλαίς, με βαθειά πίστη στον Θεό, με σεμνότητα και προκοπή βίου και πίστεως, προσφέροντας εις έτη πολλά πολύκαρπον και καλλίκαρπον διακονίαν στην Εκκλησία και στην κοινωνία.

Σημειωτέον, ότι την Κυριακή 14.1.2024 εορτάσθηκε στην ιερά Μητρόπολη Πατρών, η ιερά μνήμη του Οσιομάρτυρος Παύλου του Πατρέως, Ηγουμένου των εν Ραιθώ υπό των βαρβάρων αναιρεθέντων Αββάδων.

Επίσης, τελέσθηκε ιερό μνημόσυνο, υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του αοιδίμου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ευσταθίου Ευσταθοπούλου του Πατρέως, ο οποίος ως Αρχιμανδρίτης στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών, έκανε γνωστό τον Οσιομάρτυρα Παύλο, ιστόρησε την Εικόνα του και εθεσμοθέτησε τον εορτασμό του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων