14/07/2022 14/07/2022 Περατώθηκαν οι εργασίες αναστηλώσεως-αποκαταστάσεως του ιστορικού Ιερού Ναού της Παναγίας Μέτζαινας (μνημείο του 10ου αιώνος), σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών. Τον ανακαινισθέντα Ιερό Ναό επισκέφθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας κ. Αναστασία Κουμούση, προκειμένου να ορίσουν τα σχετικά με τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού και...
14 Ιουλίου, 2022 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2022 - 11:03

Περάτωση αποκατάστασης ιστορικού Ι.Ν. Παναγίας Μέτζαινας, Πατρών

Διαδώστε:
Περάτωση αποκατάστασης ιστορικού Ι.Ν. Παναγίας Μέτζαινας, Πατρών

Περατώθηκαν οι εργασίες αναστηλώσεως-αποκαταστάσεως του ιστορικού Ιερού Ναού της Παναγίας Μέτζαινας (μνημείο του 10ου αιώνος), σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών.

Τον ανακαινισθέντα Ιερό Ναό επισκέφθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας κ. Αναστασία Κουμούση, προκειμένου να ορίσουν τα σχετικά με τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού και τα πρακτικά θέματα της περαιτέρω λειτουργίας του.

Για την αποκατάσταση του Μνημείου συνεργάστηκαν με την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων και την κατά πάντα αξία Διευθύντρια κ. Αναστασία Κουμούση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, του οποίου τα κατά καιρούς Διοικητικά Συμβούλια επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και ενδιαφέρον.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του για την αποκατάσταση του Μνημείου και ευχαρίστησε ευγνωμόνως την κα Αναστασία Κουμούση και τους συνεργάτες της και δι’ αυτής το Υπουργείο Πολιτισμού.

Τα Θυρανοίξια θα πραγματοποιηθούν στις 3 Αυγούστου ημέρα Τετάρτη και ώρα 7μ.μ. Στη συνέχεια θα ψαλή η Παράκλησις προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων