16/12/2023 16/12/2023 Τετρακόσιοι και πλέον Πατρινοί με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, ξεκίνησαν για την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να είναι εκεί την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, όπου στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, θα χοροστατήσει στην Θεία Λειτουργία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, και μετά την Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί η ακολουθία υπογραφής υπό του Παναγιωτάτου...
16 Δεκεμβρίου, 2023 - 12:16
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2023 - 12:19

Πλήθος Πατρέων στο Φανάρι για τον Άγιο Γερβάσιο

Διαδώστε:
Πλήθος Πατρέων στο Φανάρι για τον Άγιο Γερβάσιο

Τετρακόσιοι και πλέον Πατρινοί με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, ξεκίνησαν για την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να είναι εκεί την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, όπου στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, θα χοροστατήσει στην Θεία Λειτουργία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, και μετά την Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί η ακολουθία υπογραφής υπό του Παναγιωτάτου και των Συνοδικών Αγίων Αρχιερέων, της Πράξεως των άρτι καταταγέντων στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

1. Μοναχής Γαβριηλίας της εν Λέρω
2. Ιερομονάχου Αθανασίου Χαμακιώτη
3. Αρχιμανδρίτου Γερβασίου Παρασκευοπούλου, του εν Πάτραις.

Η συμμετοχή πλήθους προσκυνητών από την Πάτρα στην Κωνσταντινούπολη, δηλώνει το βαθύ σέβας των κατοίκων της πόλης του Πρωτοκλήτου προς τον ηγιασμένο Γερβάσιο, ο οποίος, αναδείχθηκε ο πνευματικός πατήρ, ο οδηγός και διδάσκαλος του λαού του Θεού, ο προστάτης των προσφύγων της Μικρασιατικής καταστροφής, ο τροφέας των πεινώντων, ο υπερασπιστής των αδικουμένων, ο σημειοφόρος και χαριτωμένος Ιερεύς του Θεού του Υψίστου.

Οι Πατρινοί, θα επισκεφθούν και άλλα προσκυνήματα της Βασιλευούσης, και τόπους αγιασμένους και ποτισμένους με το αίμα ηρώων και μαρτύρων, Κληρικών και Λαϊκών,α που αγωνίστηκαν υπέρ των ιερών και των οσίων του Γένους μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων