22/04/2022 22/04/2022 Επίκεντρο των ιερών τελετών της Μεγάλης Παρασκευής στην Πάτρα ήταν ο Ιερός και περίλαμπρος Μητροπολιτικός Ναός της Ευαγγελίστριας, όπου χοροστάτησε παρουσία πλήθους πιστών και μίλησε περί του Σταυρού και της Άδου Καθόδου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος. «Ο Κύριος κατήλθεν εις τον Άδην ως σημειώνουν οι Πατέρες της Εκκλησίας...
22 Απριλίου, 2022 - 16:52
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2022 - 17:58

Πλήθος πιστών προσκύνησαν τον Επιτάφιο στην Πάτρα

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών προσκύνησαν τον Επιτάφιο στην Πάτρα

Επίκεντρο των ιερών τελετών της Μεγάλης Παρασκευής στην Πάτρα ήταν ο Ιερός και περίλαμπρος Μητροπολιτικός Ναός της Ευαγγελίστριας, όπου χοροστάτησε παρουσία πλήθους πιστών και μίλησε περί του Σταυρού και της Άδου Καθόδου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

«Ο Κύριος κατήλθεν εις τον Άδην ως σημειώνουν οι Πατέρες της Εκκλησίας Δεσποτικώς, θεοπρεπώς και πολεμικώς (Άγιος Επιφάνιος Κύπρου). Κατήλθε με τις πληγές του Πάθους, που θα διατηρήση έως της Δευτέρας Παρουσίας, αφού οι τύποι των ήλων είναι τα στολίδια, η δόξα και το καύχημα του Σωτήρος, αλλά και η δική μας καταφυγή σε ώρες δοκιμασίας, όπως χαρακτηριστικά λέγει ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης. Βλέποντας αυτές τις πληγές του Πάθους κατά την Δευτέρα Παρουσία θα αισχυνθούν και θα συντριβούν οι σταυρωτές του Κυρίου, οι οποίοι θα κληρονομήσουν την αιώνια κόλαση…», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος.

Εκκλησιάσθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, Αντιπεριφερειάρχες, η Αντιδήμαρχος κ. Βίβιαν Σιαμούρη και εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιστοί κατέκλυσαν τον Ναό και τους γύρω δρόμους.

εικόνα_Viber_2022-04-22_14-09-31-697-337×600.jpg” alt=”” width=”337″ height=”600″ />

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων