29/11/2023 30/11/2023 Tο Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» (ope.gr) μέσω του τηλεοπτικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών «ΛYΧΝΟΣ», μετέδωσε ζωντανά τον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας της εορτής του Αγίου Ανδρέα που τελέστηκε στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Πολιούχου της Πάτρας: Της Ιεράς Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκήρυξε θεολογικώτατα και διδακτικότατα τον θείο...
29 Νοεμβρίου, 2023 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2023 - 0:33

Δείτε τον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό της εορτής του Πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Δείτε τον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό της εορτής του Πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα (ΒΙΝΤΕΟ)

Tο Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» (ope.gr) μέσω του τηλεοπτικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών «ΛYΧΝΟΣ», μετέδωσε ζωντανά τον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας της εορτής του Αγίου Ανδρέα που τελέστηκε στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Πολιούχου της Πάτρας:

Της Ιεράς Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκήρυξε θεολογικώτατα και διδακτικότατα τον θείο λόγο.

Συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος (συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος), Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος με θερμούς λόγους καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους φιλοξενουμένους Αρχιερείς και ευχήθηκε προσωπικώς, αλλά και εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Πατραϊκού λαού, τα δέοντα.

Η εορτή του Αποστόλου Ανδρέου εφέτος, τελείται μέσα σε ιδιαιτέρως πανευφρόσυνο κλίμα, αφού οι καρδιές των Πατρινών, σκιρτούν από χαρά, λόγω της αγιοκατατάξεωςτου Οσίου Γερβασίου,του εν Πάτραις από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στις 10 το βράδυ θα ψαλεί η Ιερά Αγρυπνία και το πρωί της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου 2023, στις 7 το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και ακολούθως στις 8:30 με 10:45 η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου τον Θείο λόγο θα κηρύξει εκ των αρχιερέων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Η Δοξολογία θα τελεστεί στις 10:45 και αμέσως μετά θα ξεκινήσει, η λιτανεία της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αγίου Ανδρέα.

Την κυβέρνηση όπως έχει ανακοινωθεί θα εκπροσωπήσει η Αχαιή Υφυπουργός Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Τροποποίηση στην πομπή της λιτανείας

Η πορεία της λιτανείας θα έχει φέτος μία μικρή τροποποίηση φτάνοντας η πομπή στο ύψος της Τριών Ναυάρχων όπου λόγω των έργων που επιτελούνται εκεί από το Δήμο, η πομπή δεν θα στρίψει στην Τριών Ναυάρχων όπως συνήθως γίνεται αλλά θα συνεχίσει την Μαιζώνος έως την οδό Κοραή και θα στρίψει εκεί για να βγει κάτω στην Αγίου Ανδρέου και να επιστρέψει στο ναό.

Η διαδρομή στην αρχή περιλαμβάνει την οδό Αγίου Ανδρέου και στροφή στη Δημ. Γούναρη, στη γωνία Γούναρη και Μαιζώνος θα ψαλεί όπως κάθε χρόνο δέηση και η λιτανεία θα συνεχίσει την πορεία της κατά μήκος της οδού Μαιζώνος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων