11/11/2022 11/11/2022 Στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων 2022, πραγματοποιήθηκε Γενική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, Πατρών. Χθες το πρωί της Πέμπτης, 10 Νοεμβρίου 2022, ετελέσθη στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και συμπροσευχομένων των Κληρικών...
11 Νοεμβρίου, 2022 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2022 - 15:17

Πρωτοκλήτεια 2022: Γενική Ιερατική Σύναξη στη Μητρόπολη Πατρών

Διαδώστε:
Πρωτοκλήτεια 2022: Γενική Ιερατική Σύναξη στη Μητρόπολη Πατρών

Στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων 2022, πραγματοποιήθηκε Γενική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, Πατρών.

Χθες το πρωί της Πέμπτης, 10 Νοεμβρίου 2022, ετελέσθη στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και συμπροσευχομένων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά την Θεία Λειτουργία παρετέθη προς όλους τους Κληρικούς μικρά δεξίωση και ακολούθησαν οι εργασίες της Συνάξεως, στον Παλαιό Ιερό Ναό με ομιλητή τον ορισθέντα υπό του Σεβασμιωτάτου, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτ. π. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο, Προιστάμενο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οβρυάς Πατρών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η Ενορία σήμερα».

Ο ομιλητής μέσα από μια υπέροχη αναφορά στην αρχή και την ουσία της Ενορίας, έθιξε λίαν σοβαρά θέματα σχετικά με την Ενορία και την ενοριακή ζωή σήμερα, τις ευλογίες, τις δυσκολίες, τα σύγχρονα κοινωνικά δεδομένα, την λειτουργική ζωή της Ενορίας, τον ρόλο της Ενορίας σήμερα, το κοινωνικό της έργο και τόσα άλλα.

Μετά την εισήγηση του π. Χαραλάμπους μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθηκε αφ’ ενός μεν στο πνευματικό και λειτουργικό έργο της Ενορίας, αφ’ ετέρου στα νέα δεδομένα τα οποία καλούμεθα να λάβουμε υπ’ όψιν μας προκειμένου μέσα από το εκκλησιαστικό- ενοριακό έργο και ο Κύριος να δοξάζεται και οι άνθρωποι να σώζωνται.

Επίσης, ανεφέρθκεη σε διοικητικά και άλλα ζητήματα σχέσιν έχοντα με την Ενορία και επήνεσε όλους τους Ιερείς για τους κόπους που καταβάλλουν στην επιτέλεση της εν Χριστώ διακονίας τους.

Επήνεσε τους Ιερείς της μεγαλουπόλεως των Πατρών, οι οποίοι μέσα στην πολυπολιτισμική και πολυάνθρωπη κοινωνία, δίδουν κατά τον καλύτερο τρόπο μαρτυρία Ιησού Χριστού, όπως και τους Ιερείς των προαστείων, οι οποίοι επίσης κοπιάζουν στις Ενορίες, οι οποίες με γοργούς ρυθμούς αναπτύσσονται.

Ιδιαιτέρη αναφορά έκανε στους Ιερείς της υπαίθρου, των μικρών, ολιγάριθμων και απομακρυσμένων χωριών, οι οποίοι με μεγάλες θυσίες κρατούν ανοιχτές τις Εκκλησίες και τα καντήλια αναμμένα.

Κάλεσε δε, όλους σε πνευματική συστράτευση και εγρήγορση, εν πνεύματι αγάπης, ομονοίας και ενότητος, όπως απαιτούν οι καιροί και η σύγχρονη πραγματικότητα.

Τέλος εποικοδομητικές σκέψεις προσέφερε στο Ιερατικό Σώμα της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, έχων και την πολυετή εμπειρία από την Ενορία του Αγίου Νεκταρίου, στην οποία επί δεκαετίες διηκόνησε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων