05/11/2022 06/11/2022 Η Πάτρα υποδέχθηκε την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών, από τα Ιεροσόλυμα (ΒΙΝΤΕΟ). Η Ιερά Εικόνα μετεφέρθη με την ευλογία του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, κατόπιν αιτήματος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος επεσκέφθηκε τα Ιεροσόλυμα και μετέφερε το σχετικό αίτημα. Οι κληρικοί της Μητρόπολης με επικεφαλής τον  Μητροπολίτη Πατρών κ....
05 Νοεμβρίου, 2022 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2022 - 4:01

«Πρωτοκλήτεια»: Η Πάτρα υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
«Πρωτοκλήτεια»: Η Πάτρα υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών (ΦΩΤΟ)

Η Πάτρα υποδέχθηκε την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών, από τα Ιεροσόλυμα (ΒΙΝΤΕΟ).

Η Ιερά Εικόνα μετεφέρθη με την ευλογία του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, κατόπιν αιτήματος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος επεσκέφθηκε τα Ιεροσόλυμα και μετέφερε το σχετικό αίτημα.

Οι κληρικοί της Μητρόπολης με επικεφαλής τον  Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και πλήθος Λαού, υποδέχθηκαν την Εικόνα πλησίον του Ιερού Ναού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα. Την Εικόνα συνόδευε ο Μητροπολίτης Διοκαισαρείας κ. Βενέδικτος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Αχαία,  με τον Ιερέα Συμεών από τη Ναζαρέτ.

Στην υποδοχή παρέστη και ο Μητροπολίτης Δέρκων κ. Απόστολος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Μετά την δέηση που ανεπέμφθη ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας  τελέσθηκε ο μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

Ο Ιεράρχης μίλησε «περί της Παναγίας μορφής της Υπερευλογημένης Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας».  Αναφέρθηκε «στην βαθυτάτη πνευματική σχέση του Αποστόλου Ανδρέου μετά της Θεοτόκου, στο ότι  έλαβε ο Απόστολος την ευχή Της και την Αγία Της εικόνα, ως εφόδια για την Αποστολική του περιοδεία, έως του μαρτυρικού του τέλους επί του χιαστού Σταυρού εν Πάτραις και για την ανέγερση του πρώτου Ναού, αλλά και άλλων μετά ταύτα, προς τιμήν της Θεοτόκου, από τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα».

Ευχαρίστησε επίσης από καρδίας, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, ο οποίος με τους Πατέρες της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος, φυλάσσουν τα Πανάγια Προσκυνήματα, στην Αγία Γη και δίδουν μαρτυρία της Ορθοδόξου πίστεως και της Ορθοδόξου Ελλάδος.

Τόνισε δε την μεγίστη σημασία της παρουσίας του ιερού Εικονίσματος της Παναγίας εκ του Όρους των Ελαιών στην Πάτρα και του προσκυνήματος Αυτής υπό του ευσεβούς Λαού, μάλιστα σε μια εποχή που ο Λαός μας και η χώρα μας έχουν ανάγκη πνευματικού επιστηριγμού, δυνάμεως εξ’ Ύψους και παρακλήσεως.

Αντιφώνησε ο Μητροπολίτης Διοκαισαρείας κ. Βενέδικτος, ο οποίος μετέφερε την ευλογία Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου προς τον  Μητροπολίτη Πατρών, τον ιερό Κλήρο, τους άρχοντας και προς το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Αποστολικής Μητροπόλεως των Πατρών.

Με την υποδοχή της Ιεράς Εικόνος  της Παναγίας, άρχισαν τα «Πρωτοκλήτεια» στην Ιερά  Μητρόπολη Πατρών.

Η Εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, έως και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων