14/03/2024 14/03/2024 Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πατρών, τελέσθηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Επισκόπου Ευκαρπίας κυρού Ιεροθέου, Ηγουμένου της Πατριαρχικής Μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην Αστόρια της Αμερικής. Η σορός του μεταστάντος μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης 13ης Μαρτίου, στον Ιερό Ναό, όπου τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία, με λειτουργό, τον...
14 Μαρτίου, 2024 - 20:24
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2024 - 20:40

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία του Επισκόπου Ευκαρπίας Ιεροθέου

Διαδώστε:
Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία του Επισκόπου Ευκαρπίας Ιεροθέου

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πατρών, τελέσθηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Επισκόπου Ευκαρπίας κυρού Ιεροθέου, Ηγουμένου της Πατριαρχικής Μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην Αστόρια της Αμερικής.

Η σορός του μεταστάντος μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης 13ης Μαρτίου, στον Ιερό Ναό, όπου τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία, με λειτουργό, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο, με συλλειτουργούς πολλούς Κληρικούς, συμπροσευχομένου στο Ιερό Βήμα, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

Το πρωί της Πέμπτης, 14ης Μαρτίου, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, με την συμμετοχή πολλών Πρεσβυτέρων και Διακόνων και πλήθους ευσεβούς Λαού.

Περίπου στις 11πμ, τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία του μεταστάντος Ιεράρχου, στην οποίαν την Α.Θ.Π., τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, εξεπροσώπησε, από του Αρχιερατικού θρόνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, ο οποίος και μετέφερε την Πατριαρχική ευλογία, τις ευχές και τις προσευχές του Παναγιωτάτου, για την ανάπαυση της ψυχής, του αοιδίμου Επισκόπου Ευκαρπίας κυρού Ιεροθέου, Αρχιερέως της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και ανεφέρθη σε συγκεκριμένους σταθμούς της ζωής του κυρού Ιεροθέου, στην αφοσίωσή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την προσφορά γενικώς στην Εκκλησία.

Της Εξοδίου Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εξεφώνησε επικήδειο λόγο και εξήρε το ήθος, τις αρετές και την προσφοράν του μεταστάντος, εν τε τη Ιερά Μητροπόλει των Πατρών και εις την Μεγάλην του Χριστού Εκκλησίαν, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, από διαφόρους θέσεις.

Συνεχοροστάτησαν μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Λακεδαιμονίας κ. Θεόφιλος και Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

Επίσης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αρχιμ. Ναθαναήλ και οι άλλοι εξ’ Άγίου Όρους Πατέρες και πολλοί Ιερείς και Διάκονοι από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και άλλες Μητροπόλεις.

Λόγους θερμούς απηύθυνε στον μακαριστό Ιεράρχη, εκ μέρους των κατηχητοπαίδων και πνευματικών του παιδιών, ο κ. Στυλιανός Αλεξόπουλος.

Συγκινητική ήτο η συμμετοχή του Λαού στην Εξόδιο Ακολουθία και η έκφρασις των πηγαίων συναισθημάτων του προς τον μακαριστό Επίσκοπο.

Τιμές κατά την έξοδο από τον Ναό, του σκηνώματος του Επισκόπου Ιεροθέου, απέδωσε η Μπάντα του Δήμου Πατρέων.

Η σορός του μετεφέρθη στην ιδιαιτέρα του πατρίδα, στο Θέρμο Αιτωλίας, όπου Κλήρος και Λαός με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό, απέδωσαν τις δέουσες τιμές και ακολούθησε η ταφή, στον τόπο όπου εγεννήθη ο μεταστάς Ιεράρχης.

 

   

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων