11/06/2020 11/06/2020 Η μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού και Ομολητού εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας Πατρών τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου. Στον Ιερό Ναό βρίσκεται τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά καθώς και Ιερή του Εικόνα τα οποία τίθονται για...
11 Ιουνίου, 2020 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2020 - 16:25

Στην μαρτυρική πορεία του Αγίου Λουκά αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης

Διαδώστε:
Στην μαρτυρική πορεία του Αγίου Λουκά αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης

Η μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού και Ομολητού εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας Πατρών τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

Στον Ιερό Ναό βρίσκεται τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά καθώς και Ιερή του Εικόνα τα οποία τίθονται για προσκύνηση κάθε Πέμπτη που τελείται Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Λουκά.

Στο τέλος της Ιεράς Αγρυπνίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μαρτυρική πορεία του Αγίου Λουκά στην μεγάλη του παρρησία προς τον Θεό και στα θαύματα τα οποία πραγματοποιεί.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μνήμη των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα και κάλεσε τον Λαό να προσευχηθεί για τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο που άγει τα Ονομαστήριά του.

Σε πολλούς Ιερούς Ναούς της Πάτρας και των προαστείων τελέστηκαν Ιερές Αγρυπνίες στην μνήμη του Αγίου Λουκά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων