07/07/2021 07/07/2021 Με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών εορτάσθηκε ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας, στο Λεόντιο Αχαΐας (παλαιά Γουρδούμιτσα) απ’ όπου κατά την τοπική παράδοση διήλθε ο Απόστολος και δίδαξε, καθ’ ότι η περιοχή ήτο τότε πολυάνθρωπος. Μάλιστα επανήλθε στον τόπο, όπου θέλει πάλι η παράδοση να συλλαμβάνεται από τους Ρωμαίους στρατιώτες του Αιγεάτου και να οδηγείται  στην...
07 Ιουλίου, 2021 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2021 - 17:43

Στο πάτημα του Αποστόλου Ανδρέου στο Λεόντιο Αχαΐας

Διαδώστε:
Στο πάτημα του Αποστόλου Ανδρέου στο Λεόντιο Αχαΐας

Με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών εορτάσθηκε ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας, στο Λεόντιο Αχαΐας (παλαιά Γουρδούμιτσα) απ’ όπου κατά την τοπική παράδοση διήλθε ο Απόστολος και δίδαξε, καθ’ ότι η περιοχή ήτο τότε πολυάνθρωπος. Μάλιστα επανήλθε στον τόπο, όπου θέλει πάλι η παράδοση να συλλαμβάνεται από τους Ρωμαίους στρατιώτες του Αιγεάτου και να οδηγείται  στην Πάτρα για να τελειώσει τον Αποστολικό του βίο επί του χιαστού Σταυρού.

Στον λόφο όπου υπάρχει το Ναύδριο του Αγίου Αποστόλου Ανδρέοου, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τα ερείπια παλαιοχριστιανικής βασιλικής μεγάλων διαστάσεων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ανέδειξε τον τόπο αυτό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, από τα πρώτα έτη της Αρχιερατικής του διακονίας εν Πάτραις, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαίας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Λεοντίου και τις τοπικές Αρχές.

Κατ’ έτος τελείται στο «πάτημα» του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά μήνα Ιούλιο, αφού τον Νοέμβριο, λόγω των δυσκόλων, στην ορεινή περιοχή καιρικών συνθηκών, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις.

Έτσι και εφέτος εορτάσθη ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας στο «πάτημα» στο Λεόντιο, με εξαιρετική λαμπρότητα.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος μίλησε επικαίρως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων