13/08/2020 13/08/2020 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, ετελέσθη την Τετάρτη, 12.8.2020, η Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο υπαιθρίως, στον αύλειο χώρο του ιστορικού Ιερού Ναού Παναγίας Μέτζαινας (Πλατανόβρυση) Πατρών, μνημείον προστατευόμενον υπό της Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων. Στην παράκληση εχοροστάστησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκήρυξε και τον θείο λόγο. Στην ιερά Ακολουθία συμμετείχε πλήθος...
13 Αυγούστου, 2020 - 14:33
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2020 - 15:39

Στον ιστορικό Ναό της Παναγίας Μέτζαινας Πατρών

Διαδώστε:
Στον ιστορικό Ναό της Παναγίας Μέτζαινας Πατρών

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, ετελέσθη την Τετάρτη, 12.8.2020, η Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο υπαιθρίως, στον αύλειο χώρο του ιστορικού Ιερού Ναού Παναγίας Μέτζαινας (Πλατανόβρυση) Πατρών, μνημείον προστατευόμενον υπό της Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων.

Στην παράκληση εχοροστάστησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκήρυξε και τον θείο λόγο.

Στην ιερά Ακολουθία συμμετείχε πλήθος ευσεβών χριστιανών, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θεόδωρος Μπαρής, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Προστασίας, Υγείας και Περιβάλλοντος του κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας και άλλοι εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αχαίας κ. Αναστασία Κουμούση, για την αρίστη συνεργασία με την τοπική μας Εκκλησία προς αποκατάσταση και ανάδειξη των ιστορικών Εκκλησιαστικών μνημείων της περιοχής μας. Ο ιστορικός Ναός της Παναγίας σύντομα θα αποκατασταθή, όπως ανεκοίνωσε ο Σεβασμιώτατος, αφού εξησφαλίσθησαν τα χρήματα που απαιτούνται για την αποκατάσταση του μνημείου.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες και σε άλλα εκκλησιαστικά μνημεία της περιοχής μας σε συνεργασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου με την αρμόδια Υπηρεσία Αρχαιοτήτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων