30/09/2021 30/09/2021 Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, επισκέφθηκε την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, κ. Χρυσόστομος Αλαχούζος, ο οποίος γεννήθηκε στην Κάλυμνο και διαπρέπει στην Αμερική. Τόσο οι Έλληνες της πόλης, όσο και οι άλλοι πολίτες του Τάρπον Σπρινγκς, αναγνωρίζοντας τις διοικητικές του ικανότητες, τον ανέδειξαν Δήμαρχο. Ο κ. Αλαχούζος...
30 Σεπτεμβρίου, 2021 - 17:44
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2021 - 17:36

Στον Μητροπολίτη Πατρών ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς

Διαδώστε:
Στον Μητροπολίτη Πατρών ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, επισκέφθηκε την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, κ. Χρυσόστομος Αλαχούζος, ο οποίος γεννήθηκε στην Κάλυμνο και διαπρέπει στην Αμερική.

Τόσο οι Έλληνες της πόλης, όσο και οι άλλοι πολίτες του Τάρπον Σπρινγκς, αναγνωρίζοντας τις διοικητικές του ικανότητες, τον ανέδειξαν Δήμαρχο.

Ο κ. Αλαχούζος βρέθηκε στην Ελλάδα στο πλαίσιο της αδελφοποίησης της πόλης Τάρπον Σπρινγκς, με τις πόλεις Χανιά, Ύδρα και Αμαλιάδα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Σεβασμιωτάτου σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ομογένεια, την διατήρηση των Ελληνοχριστιανικών παραδόσεων από την Ελληνική κοινότητα της Φλόριντα και τις περαιτέρω ενέργειες εκατέρωθεν, ώστε να συνεχιστεί αυτή η παράδοση και να μη χάσουν τα Ελληνόπουλα της Αμερικής, τη σχέση με τις ρίζες τους.

Ο κ. Δήμαρχος συνοδευόταν από τη σύζυγό του κ. Χρυσή, τον ομογενή κ. Γεώργιο Μέρμελα και τον εκ Πατρών επιχειρηματία κ. Κωνσταντίνο Μπακαλάρο.

Στον κ. Δήμαρχο ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία ιερά εικόνα του Αγίου Ανδρέου, αντίγραφο της Εφεστίου εικόνας του Αποστόλου, που φυλάσσεται στον Νέο Ιερό Ναό του στην Πάτρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ομογένεια στο επίκεντρο της συνάντησης ΠτΔ-Δημάρχου Τάρπον Σπρινγκς

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων