18/08/2023 18/08/2023 Ο Ποιμενάρχης της Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ευχήθηκε σε όλους πατρικά για την εορτή της Παναγίας και χαιρέτησε όλους, ένα προς ένα, δίδοντας την ευλογία του. Για μια ακόμη φορά, σε κατανυκτικό κλίμα, τελέστηκε ο Εσπερινός στον ιστορικό ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Κόκκινη Εκκλησιά, στου Λουκά Αρκαδίας. Με την ευλογητή παρουσία,...
18 Αυγούστου, 2023 - 13:25
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2023 - 13:28

Συγκίνηση στην Κόκκινη Εκκλησιά, στου Λουκά Τριπόλεως

Διαδώστε:
Συγκίνηση στην Κόκκινη Εκκλησιά, στου Λουκά Τριπόλεως

Ο Ποιμενάρχης της Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ευχήθηκε σε όλους πατρικά για την εορτή της Παναγίας και χαιρέτησε όλους, ένα προς ένα, δίδοντας την ευλογία του.

Για μια ακόμη φορά, σε κατανυκτικό κλίμα, τελέστηκε ο Εσπερινός στον ιστορικό ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Κόκκινη Εκκλησιά, στου Λουκά Αρκαδίας.

Με την ευλογητή παρουσία, άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, εκατοντάδες προσκυνητές από του Λουκά και την Τρίπολη, αλλά και ομογενείς Λουκαϊτες που ήλθαν, για το καλοκαίρι, στου Λουκά. Πρόκειται για έναν τόπο που εδώ και 10 και πλέον αιώνες στέκεται μάρτυρας της ευσεβείας και της ελληνορθόδοξης παραδόσεώς μας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών μίλησε για το πάντιμον Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, για την ιστορία του πανσεβάσμιου Ναού Της στου Λουκά, για την ευσέβεια των Λουκαϊτών και για την αγάπη όλων, όσοι βρίσκονται στα ξένα, για το χωριό τους.

Ο Σεβασμιώτατος Πατρών, ευχαρίστησε ευγνωμόνως, εκ μέρους όλων των Λουκαϊτών, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο, για το ενδιαφέρον του για την ανάδειξη του ιστορικού Μνημείου της Κόκκινης Εκκλησιάς, για την προώθηση της μελέτης, για την παρέμβασή του για την έγκριση και για την παρουσία του στις ιερές λατρευτικές εκδηλώσεις.

Ο Ποιμενάρχης της Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ευχήθηκε σε όλους πατρικά για την εορτή της Παναγίας και χαιρέτησε όλους, ένα προς ένα, δίδοντας την ευλογία του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων