13/06/2021 13/06/2021 Συνεχίζονται στην πόλη των Πατρών οι εκδηλώσεις προς τιμήν του μεγάλου Ιεράρχου, Παλαιών Πατρών Γερμανού του Εθνεγέρτου, με τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Την Κυριακή 13.6.2021, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου με την συμμετοχή πλήθους Κληρικών και πλήθους Λαού, τελέσθηκε ο Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερό Μνημόσυνο...
13 Ιουνίου, 2021 - 22:30
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2021 - 22:57

Συγκλονιστική η συμμετοχή των Πατρινών στις εκδηλώσεις για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό

Διαδώστε:
Συγκλονιστική η συμμετοχή των Πατρινών στις εκδηλώσεις για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό

Συνεχίζονται στην πόλη των Πατρών οι εκδηλώσεις προς τιμήν του μεγάλου Ιεράρχου, Παλαιών Πατρών Γερμανού του Εθνεγέρτου, με τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Την Κυριακή 13.6.2021, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου με την συμμετοχή πλήθους Κληρικών και πλήθους Λαού, τελέσθηκε ο Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Παλαιών Πατρών Γερμανού κατά το Αγιορείτικο Τυπικό.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και του ιερού Μνημοσύνου προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο και τον Ιερό Κλήρο της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος προ της Απολύσεως μίλησε συγκινητικά για την μεγάλη μορφή και προσωπικότητα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, για τον ρόλο που έπαιξε για την ελευθερία της Ελλάδος και γενικώς για τον ρόλο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην απελευθέρωση της Πατρίδος μας και ευχήθηκε αυτή η παρακαταθήκη, η οποία έφτασε μέχρι τα χέρια μας και η οποία παρεδόθη από αυτούς τους μεγάλους, τους Πατέρας, Διδασκάλους, Οπλαρχηγούς και Καπεταναίους, όλους τους Έλληνες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, αυτή η παρακαταθήκη να διατηρηθή ατόφια και η λαμπάδα της πίστεως προς τον Θεό και της αγάπης στην Πατρίδα άσβεστη, ώστε να την παραδώσωμε στους επιγενομένους, γιατί τους το χρωστάμε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τόνισε ο Σεβασμιώτατος ότι «πρέπει να εμπνεύσουμε τα παιδιά μας και να τα γαλουχήσωμε με τα νάματα της πίστεως και της πατρίδος, ώστε αυτός ο Λαός να φθάση με την δόξα και την τιμή που του αξίζει, έως της συντελείας του αιώνος, ελεύθερος».

Ήδη τα Οστά του μεγάλου Ιεράρχου, τα οποία φυλάσσονται στην γενέτειρά του, την Δημητσάνα ευρίσκονται από την Παρασκευή στην Πάτρα.

Ο Λαός των Πατρών υπεδέχθη την Παρασκευή, 11.6.2021, την λάρνακα με τα Οστά του Γερμανού, η οποία είναι τοποθετημένη στο κέντρο του μεγάλου Ναού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, όπου πλήθη πιστών προσέρχονται από την ημέρα που έφθασαν μέχρι και τώρα, για να αποτίσουν φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης, ασπαζόμενοι την ιερά εικόνα της Παναγίας της Σταυροκρατούσας, την οποία είχε χαρίσει ο Εθνοιερομάρτυς Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε’ στον Παλαιών Πατρών Γερμανό, όταν τριανταπεντάχρονος Αρχιερεύς, όδευε από την Κωνσταντινούπολη, την Βασιλεύουσα των Πόλεων, προς την Αποστολική πόλη των Πατρών, για να αναδειχθή ο μέγας ποιμένας και αγωνιστής για την πίστη και την Πατρίδα, αλλά και να υποκλιθούν μπροστά στην λάρνακα που φυλάσσει φιλόστοργα τον ατίμητο θησαυρό, τα Οστά, δηλαδή, του Εθνεγέρτου Ιεράρχου.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων