31/07/2020 31/07/2020 Ολοκληρώθηκε η δράση ψυχολογικής ενδυνάμωσης γονέων που σχεδιάστηκε για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους) των Δήμων Πατρέων, Ερυμάνθου, και Δυτικής Αχαΐας και υλοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα οποία στοχεύουν στην ενδυνάμωση και...
31 Ιουλίου, 2020 - 15:49
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2020 - 15:55

Συμβουλευτική γονέων από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Διαδώστε:
Συμβουλευτική γονέων από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Ολοκληρώθηκε η δράση ψυχολογικής ενδυνάμωσης γονέων που σχεδιάστηκε για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους) των Δήμων Πατρέων, Ερυμάνθου, και Δυτικής Αχαΐας και υλοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα οποία στοχεύουν στην ενδυνάμωση και ψυχοκοινωνική στήριξη των ωφελούμενων.

Με σύνθημα, «ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ» στο πλαίσιο της δράσης, που ξεκίνησε 14 Μαΐου 2020,αναπτύχθηκε ένα παράθυρο διαλόγου, συμβουλών και ελπίδας που έδωσε την δυνατότητα σε γονείς ωφελούμενους του ΤΕΒΑ να εκφραστούν για δυσκολίες και ψυχολογικές αντιδράσεις που δυνητικά επιτάθηκαν στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού. Η δράση αφορούσε στην παροχή ατομικής συμβουλευτικής υποστήριξης σε γονείς παιδιών & εφήβων, από ψυχολόγο ή κοινωνικό λειτουργό, μέσω τηλεφώνου. Η κατεύθυνση στην ατομική συμβουλευτική και στήριξη στόχο είχε την απόκτηση ψυχικής θετικής ανθεκτικότητας ώστε βιώνοντας μια δύσκολη οικογενειακή ή διαπροσωπική κατάσταση, ειδικά την περίοδο της πανδημίας, να είναι σε θέση να την διαχειρίζονται με σύνεση,αναπτύσσοντας το αίσθημα της αυτοφροντίδας και φροντίδας των πιο αδύναμων μελών (παιδιά,ηλικιωμένοι κ.α.), αλλά και τρόπους για να ανταπεξέλθουν στην επίλυση προβλημάτων και στη διαχείριση κρίσεων. Ειδικότερα, οι σχέσεις γονέων – παιδιών δοκιμάζονται από παράγοντες, όπως:

ο φόβος της πανδημίας,

η αβεβαιότητα για εργασιακά θέματα των γονέων,

το άγχος των εξετάσεων και της επαγγελματικής αποκατάστασης των εφήβων,

οι περιορισμοί δραστηριοτήτων εκτός σπιτιού και

η συνύπαρξη για μεγάλο διάστημα στον ίδιο χώρο και η ανάγκη οργάνωσης μιας νέας καθημερινότητας. Στόχος ήταν να στηριχθούν οι ωφελούμενοι – γονείς και να αποκτήσουν ψυχική ανθεκτικότητα στην έντονη πίεση που γενικευμένα υπήρχε, καθώς και νέα εργαλεία για τη διαχείριση της νέας καθημερινότητας παιδιών & εφήβων, αλλά και για τη διαχείριση πιθανών κρίσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων